• 1399/06/04 - 10:07
  • - تعداد بازدید: 466
  • - تعداد بازدیدکننده: 40
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مجید عسکری زاده عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس

پیشرفت و توسعه شهر بندرعباس در گرو ارتباط و مشارکت با شهروندان

شهرداری ها تاثیرگذارترین نهاد در پیشرفت و توسعه یک شهر هستند و در این بین بی شک برنامه ریزی مدون شهری با همکاری مدیران و شهروندان یکی از مهمترین عوامل برای این مهم می باشد. برای رسیدن به یک شهر پیشرفته ، مستلزم داشتن امکانات و همکاری تک تک شهروندان و مسئولان آن شهر می باشد. برای ایجاد شهری توسعه یافته باید از فرد فرد جامعه شروع کرد، در واقع هر شخص نقش محوری میتواند داشته باشد .



💢 شهرداری ها تاثیرگذارترین نهاد در پیشرفت و توسعه یک شهر هستند و در این بین بی شک برنامه ریزی مدون شهری با همکاری مدیران و شهروندان یکی از مهمترین عوامل برای این مهم می باشد. برای رسیدن به یک شهر پیشرفته ، مستلزم داشتن امکانات و همکاری تک تک شهروندان و مسئولان آن شهر می باشد. برای ایجاد شهری توسعه یافته باید از فرد فرد جامعه شروع کرد، در واقع هر شخص نقش محوری میتواند داشته باشد .شعار شهر ما، خانه ما موضوع را روشن می‌کند. یعنی آن جوری که در نظافت ، زیبایی و راحتی خانه تلاش میکنیم باید نسبت به شهر نیز آنگونه باشیم. مشارکت شهروندان یکی از مهمترین فعالیت های بشری است. نیروی انسانی فعال و پویا و متعهد و کارآمد، فراوانی مشارکت مردمی که امروزه یکی از راههای رسیدن به توسعه هر شهری است که ازسوی محافل عمومی مورد قبول است مشارکت شهروندان کلید موفقیت هر اقدامی تلقی می شود که برای رسیدن به توسعه انجام می‌گیرد زیرا که مشارکت از شاخص های اصلی توسعه است.




💢 شهروندان باید در کنار مسئولان برای رسیدن به توسعه حضور مداوم داشته باشند زیرا گسترش مشارکت شهروندان در گرو نهادینه کردن مشارکت و ارتباط با نهاد های دولتی است که نقش شهرداری را به عنوان پل ارتباطی نمیتوان از نظر دور داشت. توسعه شهر و گسترش قدرت شورا و شهرداری به میزان مشارکت شهروندان است. شهرداری و شورا به همان اندازه مقتدر و توانمند هستند که مشارکت عمومی  را برای انواع کارها جلب کرده باشند، این را بدانیم که توسعه شهرهای کوچک مقدمه توسعه شهرهای بزرگ است و توسعه شهرهای بزرگ و استراتژیک مانند بندرعباس مقدمه توسعه ملی است. ضرورتی به نام خدمات شهری جهت رفاه و آسایش شهروندان را نهادی به نام شهرداری بر عهده دارد و توجه و رفع نیازمندی های شهروندان در حوزه ی تخصصی شهرداری سر برآورده تا دنیایی از زیبایی و سرسبزی را به آنان هدیه دهد. شهر بندرعباس از آن شهرهایی است که در یک دهه اخیر خدمات شهری و عمرانی بسیاری در آن صورت گرفته است.




💢 برای رسیدن به پیشرفت و توسعه در شهر بندر عباس در گام اول باید تلاش برای ایجاد شهر سالم از لحاظ خدمات بهداشتی، امنیت، رفاه و آسایش باشیم چرا که داشتن یک شهر سالم در ساکنان یک شهر انگیزه قوی جهت احساس مسئولیت و علاقمندی به محل سکونت خود ایجاد میکند . گام دوم تغییر کاربری  اراضی شهری جهت رفع نیاز های اساسی مردم در زمینه مسکن، مراکز تفریحی، ورزشی، آموزش، اشتغال و اوقات فراغت است پس با توجه به اینکه توسعه شهر سوق الجیشی بندرعباس مطمئنا مقدمه توسعه ملی است، مدیران محترم شهری باید برای توسعه شهر بندرعباس  تلاش کنند و با برنامه حرکت کنند چراکه ریشه واساس توسعه پایدار شهر بندرعباس در تلاش و برنامه ریزی مدون مدیران نهفته است. کلیه مدیران شهری می‌خواهند اقتصادهای محلی آنها رشد کند؛ اما رشد اقتصادی به‌طور خودکار باعث افزایش کیفیت زندگی برای شهروندان نمی‌شود و حتی اغلب به محیط زیست آسیب می‌رساند. 




💢 در واقع، بسیاری از شهرها حتی مجبور می‌شوند اقدامات اصلاحی پرهزینه ای انجام دهند تا مشکلاتی را که رشد اقتصادی به وجود آورده جبران کنند بنابر این نباید فکر کنیم هر رشدی خوب است، بلکه باید بدانیم رشد هوشمند در شهر بندر عباس لازم وضروری است. رشد هوشمند به رویکردی استراتژیک بستگی دارد که بهترین فرصت‌ های رشد را شناسایی و تغذیه می‌کند و تضمین می‌کند که کلیه شهروندان از رفاه شهری بهره‌ مندند . اما این مسائل برای مدیران شهری، چالش‌های سختی هستند  بسیاری از کشورهای در حال توسعه در مقیاس بی‌سابقه‌ای باید با روند شهری‌سازی مواجه می شوند. کشورهای توسعه‌یافته هم که چشم‌انداز رشد ضعیف‌تری دارند، با زیرساخت‌های قدیمی و منابع بودجه‌ای محدود درگیرند. همه این کشورها در تلاشند رقابت‌ پذیری خود و در نتیجه رفاه ساکنان شهرها را تضمین کنند و همه آنها می‌دانند که اگر نتوانند روش‌های پایدارتر و غنی‌تری برای توسعه اقتصاد های محلی و مدیریت شهری پیدا کنند برای شهروندان آینده، میراث زیست محیطی بدی به جای خواهد ماند. 




💢 اقدامات گسترده‌ای که مدیران شهری در شهر برای ایجاد تغییر مورد استفاده قرار داده‌اند، ارزیابی کم اثر هر اقدام را بسیار سخت می‌کند. با این حال موضوعات مشترکی در بین آنها وجود دارند  آن دسته از مدیران شهری که گام‌های مهمی در توسعه شهرهای خود بر می‌دارند ، سه کار را به درستی انجام می‌دهند: به رشد هوشمند دست می‌یابند، با کمترین منابع مالی بیشتری کار را انجام می‌ دهند و برای ایجاد تغییر حمایت جلب می کنند.  گام های بعدی برای توسعه و پیشرفت  شهر بندر عباس می تواند تلاش برای کاهش پدیده مهاجرت ، ایجاد مقدمات لازم جهت برقراری ارتباط بین شهروندان و شورا ، ایجاد حس  مسئولیت و انگیزه و حس اعتماد در شهروندان ، استفاده از نیروی انسانی و ابتکارات آنها با توجه به اینکه نیروی انسانی محور توسعه است و میزان موفقیت در سازمانها و نهادها بستگی به کم و کیف نیروی انسانی دارد ،ایجاد همگرایی و وحدت در بین سازمانها و نهادهای شهر ، بهبود نظام مدیریت شهری، گسترش مشارکتها در مدیریت شهری، مدیریت شهر و توسعه فرهنگی، مدیریت گرایی شهری، فرهنگ شهری  و حقوق شهری و مدیریت شهری و جامعه بیان کرد.

  • گروه خبری : یادداشت ها
  • کد خبر : 10603
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید