عضو شورای عالی استانها:
در خصوص ورود پساب به دریا بیش از حد نیاز درنگ کرده ایم/ به داد این سرزمین برسیم پیش از آن که نابود شود
در خصوص ورود پساب به دریا بیش از حد نیاز درنگ کرده ایم/ به داد این سرزمین برسیم پیش از آن که نابود شود
کلیپی در فضای مجازی منتشر، مردم نگران میشوند؛ روزها و هفتهها کلیپ موردنظر دستبهدست شده، تا به دست مسئولان برسد، گاها با آن مطالب خندهدار ساخته و فعالیت عدهای از مسئولان را به سخره میگیرند، گاه دست به مطالبه گری میزنند و به دنبال یافتن مقصر میروند. مسئولان و مسببین نیز گاه پاسخگو هستند و گاه از پاسخ دادن فرار میکنند.
در روزهای گذشته، پس از بارندگیهایی که از قبل نیز بهدرستی پیشبینیشده بود و با شروع فعالیت رودهای فصلی و پرآب شدن خورها؛ حجم آب ورودی به دریای خلیجفارس نیز افزایش یافت. در این میان ورود پسابهای فاضلابی نیز بالا رفته و کلیپی که در فضای مجازی منتشر شد با تمام انکارهای موجود در جهت عدم ورود پسابها به دریا، به مهر تأییدی برای نگرانی مردم تبدیل شد، نگرانی که قطعاً تنها از روی هیجانات معمول و موجود در فضای مجازی نبوده و قطعاً از سلامت جان مردم ، نابودی خلیجفارس و از بین رفتن زیستگاه بسیاری از جانداران دریایی سخن میگوید. در ادامه به واکنش و توضیحات یک، عضو شورای شهر بندرعباس به کلیپ مذکور پرداخته که از لزوم پیگیریها برای برخورد با خاطیان سخن گفته است.
عضو شورای عالی استانها گفت: مردم هرمزگان و مسئولین در جایگاههای مختلف سالهاست که نگرانیهای خود را نسبت به محیطزیست دریایی و ساحلی مطرح میکنند.
کیانوش جهانبخش عنوان کرد: همه افراد در جایگاههای مختلف و به میزان توان و اختیارات خود پیگیریهایی در حوزههای گوناگون انجام دادهاند، همین پیگیریها سبب شد که در واقع بحث محیطزیست و دریا از حوزه مطالبه اجتماعی به یک مطالبه جدی و بحران امنیتی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه خلیجفارس و سواحل استان هرمزگان و بهویژه ساحل بندرعباس با سه معضل حاد، روبه است، ادامه داد: سه نمونه از معضلاتی را که برای استان هرمزگان و دریای آن میتوان نام برد در ابتدا ورود پساب فاضلاب شهری و خانگی، سپس ورود پساب فاضلابهای صنعتی و لکههای نفتی و درنهایت اسکله( موجشکن) نخل ناخدا که به نوبه خود مشکلاتی را دارد، مطرحشده است.
عضو شورای شهر بندرعباس افزود: خوشبختانه در حوزه فاضلاب شهر بندرعباس که به مقدار (700 لیتر بر ثانیه) این پساب وارد دریا میشد، با یک حرکت جمعی و یک مطالبه عمومی بهحق؛ تقریباً روند حل این معضل با پیگیریهای مسئولین مربوطه روند و پیشرفتی مثبت به خود گرفت.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نمیتوان میزان ورود به دریا را با سال گذشته و یا حتی ماه گذشته مقایسه کرد، اظهار کرد: درستی این موضوع توسط سازمان محیطزیست نیز بیانشده و آزمایشها نیز این ادعا را اثبات میکنند، در نتیجه میتوان گفت در این زمینه تلاشهای مناسبی در حال انجام است.
جهانبخش با بیان اینکه در حال حاضر در بحث فاضلاب مطالبهها در خصوص اثرات سوئی است که سالیان سال وارد شدن پساب آلوده به دریا ایجاد کرده است، تصریح کرد: اما چند روز قبل کلیپی در فضای مجازی دستبهدست شهروندان چرخید و همه ما آن را دیدیم، که طبیعتاً سبب نگرانی شده. متأسفانه در این کلیپ شاهد بودیم که لکههای نفتی، پساب صنعتی و مواد شیمیایی مضری بیمهابا از طریق خورها و رودخانههای فصلی مستقیماً وارد دریا میشود.
وی اظهار کرد: خوشبختانه سازمان محیطزیست سریعاً به لحاظ قانونی پیگیر شده و واکنشهای خود را نشان داده است. هرچند که معتقدیم دست و پای سازمان محیطزیست در مواجه با تخلفات قانونی بسته است و به عقیده من قوه قضائیه و سازمان بازرسی باید ورود جدیتری به این موضوع داشته باشند. اعمال جریمههای سنگین و حتی در صورت نیاز لغو موقت و حتی دائم فعالیت را در دستور کار خود قرار دهند.
عضو شورای عالی استانها بیان کرد: ایران کشوری است که در آن اجازه داده میشود بحران زیستمحیطی به وجود بیاید و پسازآن به سمت مقابله با بحران حرکت میشود، همه ما میدانیم نمیتوان با بحرانهای زیستمحیطی مقابله کرد، بهویژه پسازآن که این بحرانها آسیبهای خود را وارد کرده که در بیشتر موارد قابلبرگشت نیز نیست.
وی ادامه داد: پس بهترین روش پیشگیری است، که انتظار میرود سازمان محیطزیست هرچه سریعتر طرح تبیین بحرانها، معضلات و مشکلات زیستمحیطی را برای استان هرمزگان تدوین کرده و تهدیدها را شناسایی و هرچه سریعتر این طرح را آماده و ارائه دهد، همچنین راههای مقابله با این تهدیدها نیز ارائه شود.
جهانبخش عنوان کرد: به نظر میرسد هرچه سریعتر باید دستگاههای متخلف مانند متهم، نسبت به معضلاتی که به لحاظ عدم رعایت استانداردها و شاخصهای زیستمحیطی به وجود میآورند تفهیم اتهام شده تا با بحرانها و مشکلاتی را که به وجود آوردهاند روبهرو شوند.
نظر دهید