• 1395/07/05 - 09:34
  • - تعداد بازدید: 29
  • - تعداد بازدیدکننده: 29
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ضرورت ایجاد مدیریت واحد شهری

مهران نجاتی

ضرورت ایجاد مدیریت واحد شهری


مدیریت واحد شهری یکی از ضروریات جامعه امروز ماست که اگرچه به طور مکرر از سوی متولیان امرو کارشناسان مورد تاکید قرار می گیرد اما کمتر در مقام عمل به آن توجه شده و متاسفانه بخش قابل توجهی از مشکلات حوزه شهری نیز بواسطه بی توجهی به این ضرورت دنیای امروز در حوزه مدیریت اجتماعی بوجود می آید.


به طور کلی در مدیریت بر شهرها، نیاز به یکپارچگی در اتخاذ تصمیمات کلان برای اداره بهتر امور، مسئله‌ای کلیدی و غیرقابل انکار است و از آن جا که شوراها بواسطه رای مستقیم مردم انتخاب شده اند و آنها نیز با رای مستقیم خود شهردار را بر می گزینند لذا شهرداری و شورا بهترین مکان برای تبلور و مسئولیت پذیری در حوزه مدیریت واحد شهری و پاسخگو در برابر مردم بشمار می روند .


از سوی دیگر با توجه به موج فراگیر خصوصی سازی در کشور که با پشتوانه اصول مختلفی از قانون اساسی کشورمان صورت می گیرد نیاز به اتخاذ قوانینی جدید برای شکل دهی به یک مدیریت یکپارچه به منظور هدایت مناسب آن دسته از دستگاههایی که از سوی دولت به فروش رفته اند بیش از پیش احساس می شود و بنابراین ایجاد مدیریت واحد شهری برای بهره گیری مناسب از ظرفیت های هر کدام از این دستگاهها چه در قالب خصوصی و چه در قالب دولتی ضروری به نظر می رسد. هر کدام از دستگاهها می بایست جایگاه خود را در توسعه شهری دانسته و نسبت به این جایگاه اقدام مناسب و کافی داشته باشند .


رشد فزاینده مطالبات اجتماعی از نهادی مانند شهرداری نیز بر این ضرورت در ایجاد مدیریت واحد شهری افزوده است. نوع نگاه مردم به عملکرد شهرداری ها در زمان وقوع بحران ها به مانند آنچه در بندرعباس بواسطه بارش های سیلابی چند روز قبل شاهد آن بودیم نیز خود گواهی بر همین مسئله است. بواقع شهروندان بیشترین انتظار را از شهرداری برای مهار مشکلات در سطح شهر دارند و این در حالی است که شهرداری ها متناسب با انتظارات مردم از اختیارات و اعتبارات کافی برخوردار نیستند .


سپردن انبوهی از وظایف خدماتی و فرهنگی و اجتماعی به شهرداری ها در سایه فقدان تفویض مناسب اختیارات و اعتبارات به آنها نیز خود حدیث مفصل و گواهی بر ضرورت ایجاد مدیریت واحد شهری است تا همه مردم بتوانند مطالبات خود را به طور متمرکز در اداره امور شهری از یک دستگاه انتظار داشته باشند .


تجربه موفق دیگر کشورها نیز در این زمینه می تواند الگویی مناسب برای ایجاد این سبک از مدیریت در کشورمان بوده و در عین حال با تقویت نظارت در این امر،‌ امکان تقویت ارائه خدمات شهری شایسته به مردم را فراهم آورد تا سرعت رشد و پیشرفت شهرها را دوچندان ساخته و شاهد مدیریتی کلان نگر و هدفمند در سطح شهرها و کلان شهرها و مراکز استان ها باشیم .


 


 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 1151
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید