• 1397/04/26 - 10:21
  • - تعداد بازدید: 360
  • - تعداد بازدیدکننده: 31
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه
در شصت و دومین جلسه شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان شد؛

درختان قدیمی هویت شهر بندرعباس هستند/ اگر امنیت در شهر برقرار نباشد همه متخصصین و نخبگان نیز از این شهر خواهند رفت

شصت و دومین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با حضور سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بندرعباس و با دستور کار ارائه گزارش عملکرد این سازمان برگزار شد

شصت و دومین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با حضور سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بندرعباس و با دستور کار ارائه گزارش عملکرد این سازمان برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس، در شصت و دومین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس که با حضور سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بندرعباس و با دستور کار ارائه گزارش عملکرد این سازمان برگزار شد، اسماعیل بواشه عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: ما باید حافظ حقوق مردم باشیم و شهرداری موظف به پاسخگویی نسبت به نمایندگان مردم است.


وی اظهار کرد: در پنجاه و نهمین جلسه شورا مطالبی در مورد جذب نیروی انسانی شاغل در شهرداری بندرعباس مطرح شد که متأسفانه پاسخ نماینده شهرداری در صحن علنی شورا قانع کننده نبود.


بواشه افزود: با توجه به اینکه اعضای شورا جواب سؤالات مطرح شده را می‌دانستند و بنده لیستی از افرادی که جذب شده‌اند را ارائه کردم برخی اعضا در تقابل با بنده صحبت‌هایی را مطرح کردند.


وی ادامه داد: وقتی سؤالی از شهرداری پرسیده می‌شود چرا اعضای شورا جواب می‌دهند؟ این شهرداری نبوده که به ما رأی داده بلکه مردم به ما رأی داده‌اند؛ ما باید حافظ حقوق مردم باشیم و شهرداری موظف به پاسخگویی نسبت به نمایندگان مردم است.


بواشه با بیان اینکه شهرداری باید پاسخگوی تمام سؤالات و پیشنهادات اعضای شورا که نمایندگان مردم هستند باشد، تصریح کرد: بدون پیگیری‌های اعضای شورای شهر نمی‌توان بر عملکرد شهرداری نظارت داشت.


فیصل دانش نائب رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس که ریاست جلسه را بر عهده داشت، ضمن تایید سخنان بواشه گفت: آنچه در صحن علنی مطرح و در رسانه ها منتشر می شود شهردار را موظف به پاسخگویی می کند و نیازی به تذکر کتبی نیست اما طرح سئوال باید کتبی به شهردار ارائه شود.


فیصل دانش افزود: واجب است شهردار برای پاسخ به سئوالات شما بطورحتم در صحن علنی حضور یابد و جواب درست بدهد و عضو شورا نیز حق دارد اعلام کند از پاسخ قانع نشده تا روند قانونی ادامه یابد.


نائب رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در عین حال اضافه کرد: ما هم برای خدمت به مردم و هم برای شهرداری قسم خورده‌ایم اما باید درستی و صداقت را پیشه کنیم.


در ادامه جلسه آبتین امیری دیگر عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در نطق پیش از دستور خود بیان کرد: نسبت به ایراد سخنانی که در خصوص علمای اهل تشیع بندرعباس که به کمیسیون فرهنگی دعوت شدند، داشتم عذرخواهی می‌کنم، ایرادی که بنده گرفتم در مورد شخصیت این افراد که از نخبگان شهر بندرعباس هستند نبوده بلکه این ایراد شکلی بوده و بنده معتقدم صدور احکام به این شکل درست نیست و روش‌های بهتری برای مدیریت فرهنگی شهر بندرعباس وجود دارد.


وی گفت: در تمام دنیا مشاوره ها نقش مهمی در تولید فکر دارند و تولید فکر سبب بهینه سازی عملکردها می شود اما بسیاری از مدیران ما در تشخیص و انتخاب مشاوران دچار اشکال هستند و افرادی را انتخاب می کنند که مشاور واقعی نبوده و فقط جای مشاوران واقعی را اشغال کرده اند.


عضو شورای اسلامی شهربندرعباس اظهار کرد: تذکر استاندار هرمزگان به مدیران نهادهای دولتی و ادارات جای تقدیر دارد اما امیدواریم مدیرانی روی کار بیایند که دغدغه آنها نه صرف انرژی برای حفظ موقعیت و جایگاه خود و تبدیل اداره خود به یک شرکت خصوصی بلکه انجام وظیفه ذاتی اداره خود باشد.


امیری اذعان داشت: بندرعباس شهر بزرگی است که اداره آن نیازمند تفکر بزرگ است، محیط زیست و فاضلاب شهری به دغدغه اصلی مردم بندرعباس تبدیل شده اما راه حلی برای برون رفت از آن تا به حال اتخاذ نشده است.


وی افزود: سازمان محیط زیست نتوانسته ابتکار لازم را برای حل مشکلات اساسی این شهر داشته باشد، فاضلاب شهری تبدیل به بزرگترین معضل شهری شده و آب شیرین کن ها نیز هنوز راه اندازی نشده است.


این مسئول تاکید کرد: فقدان ابتکار برای پساب این آب شیرین کن ها، دریا، ساحل، آبزیان و صیادی مردم بندرعباس را تهدید می کند.امیری با بیان اینکه مشاور استاندار هرمزگان اظهاری داشته مبنی بر اینکه استانداری باید در مسائل اساسی ورود کند و ادارات باید کار خود را انجام دهند، افزود: این موضوع همکاری ادارات دیگر را می‌طلبد، برای مثال در بحث فاضلاب شهری، شرکت آب و فاضلاب و همچنین اداره کل حفاظت از محیط‌زیست نیز باید در این خصوص به‌طورجدی ورود کنند.


در ادامه جلسه سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بندرعباس تاکید کرد: ادارات، سازمان‌ها و مدارس حق قطع درخت را نداشته و در این زمینه برخورد جدی صورت می‌گیرد و اخیراً نیز تربیت معلم به دلیل این اقدام غیرقانونی مشمول جریمه سنگینی شده است.


رضا حیدری‌زاده اظهار کرد: مشارکت شهروندان در حفظ و نگهداری و توسعه فضای سبز شهر یکی از ضروریاتی است که در این دوره توجه ویژه‌ای به آن خواهد شد و برنامه‌های کارشناسی را در این راستا اجرا خواهیم کرد.


وی افزود: بر این اساس، نهال‌های قابل کاشت به جای ورود در معابر، با نظارت مشخص به شهروندان واگذار خواهد شد و خود آنها وظیفه و مسئولیت حفظ و نگهداری را بر عهده خواهند گرفت.


وی با تاکید بر عدم کاشت گونه«کنوکارپوس» به عنوان درخت سایه‌دار، ادامه داد: بهره‌برداری از این گونه که مشکلاتی را بدنبال دارد، پایان یافته و تنها به دلایل ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد، به عنوان پرچین استفاده می‌شود.


حیدری‌زاده در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به احیای درختان بومی در شهر، خاطرنشان کرد: کنار، لور، انجیر معابد، گارم‌زنگی، جم و غیره، جزو گونه‌هایی است که در برنامه کاشت جدید مورد استفاده قرار می‌گیرند.


این مقام مسئول در خصوص چگونگی قطع درختان در شهر، گفت: شهروندان به هیچ وجه، خودسرانه و ناآگانه اقدام به کاشت درخت نکنند، زیرا این اقدام مشمول جریمه خواهد شد.


وی با تاکید بر اینکه بذر، تا زمانی که در دست صاحب آن است متعلق به آن فرد بوده و به محض سبز شدن، متعلق به جامعه بوده و هیچ کس حق قطع خودسرانه را ندارد، تاکید کرد: ادارات، سازمان‌ها و مدارس نیز حق قطع درخت را نداشته و در این زمینه برخورد جدی صورت می‌گیرد و اخیرا نیز تربیت معلم به دلیل این اقدام غیرقانونی مشمول جریمه سنگینی شده است.


سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بندرعباس تصریح کرد: درباره قطع درختانی که به هر دلیل عنوان می‌شود مزاحمت دارند، در کمیسیونی متشکل از کارشناسان و مسئولان مشخص تصمیم‌گیری می‌شود.


وی از تصمیم این سازمان برای راه‌اندازی آزمایشگاه و پژوهش‌گاه مرتبط با حوزه فضای سبز خبر داد و بیان کرد: ایجاد خزانه نهال با مشارکت اداره‌کل منابع طبیعی استان و انعقاد تفاهم‌نامه همکاری با آموزش و پرورش برای سپردن بذر و گلدان به دانش‌آموزان ابتدایی به منظور آشنایی آینده‌سازان با فرهنگ کاشت و داشت فضای سبز از دیگر اقدامات جدی این سازمان است.


حیدری‌زاده با اشاره به اقدامات این سازمان در تامین آب مورد نیاز فضای سبز، بیان کرد: در حال حاضر مراحل پایانی برای تفاهم‌نامه استفاده از پساب فاضلاب را سپری می‌کنیم و بر اساس تعهدات، تا پایان سال میزان 200 لیتر بر ثانیه از این پساب در اختیار شهرداری قرار می‌گیرد.


سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری بندرعباس بیان کرد: بوستان شب، باغ گیاه‌شناسی، بوستان شهدا و پارک هنرمندان از دیگر طرح‌های در حال انجام است.


وی افزود: سرانه فضای سبز شهر بندرعباس به ازای هر نفر با احتساب کمربند سبز، 9 متر مربع بوده که این میزان 25 درصد از سرانه کشوری کمتر است.


در ادامه نائب رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان کرد: باید مشوق‌هایی برای شهروندان ایجاد کنیم تا در خصوص کاشت درختان وایجاد فضای سبز  همکاری لازم را داشته باشند.


فیصل دانش گفت: آبیاری فضای سبز بوسیله تانکرها یک اشتباه بزرگی است برای هدر رفت آب هنگام آبیاری چمن ها تغییر سیستم آبیاری در دستور کار شهرداری قرار دارد، و از این طریق نیز صرفه‏جویی خواهیم داشت.


حجت السلام و المسلمین احمد عامری سیاهویی رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر بندرعباس در این جلسه با تقدیر و تشکر از مسئولین فضای سبز جهت توسعه فضای سبز در سطح شهر بندرعباس بیان کرد: توجه به توسعه همه جانبه شهر و توسعه فضای سبز در شهر لازم و ضروریست و با توجه به شرایط آب وهوایی و نیز کمبود آب باید مناسب ترین گونه های گیاهی انتخاب شوند و نیاز است که دراین زمینه گام های اساسی برداشته شوند.


 عامری در ادامه گفت: پیشنهاد داده می شود که کارگروه تخصصی و کارآمد جهت مطالعه درخصوص جمع آوری آب کولرها در مجتمع های مسکونی و ایجاد مخزن آب جهت استفاده بهینه برای فضای سبز تشکیل شود.


در ادامه پرویز سالاری دیگر عضو شورای شهر بندرعباس گفت: در زمان کنونی با توجه به افزایش ساخت و سازهای جدید در شهراهمیت و ارزش درختان افزایش پیدا می‌کند، بنابراین حفاظت از آن‌ها نیز باید با جدیت دوچندان دنبال شود و به همین دلیل در شورای چهارم مصوب کردمی که درختان قدیمی سطح شهر شناسنامه دار شوند.


سالاری افزود: درختان قدیمی هویت شهر بندرعباس هستند و با توجه به کمبود آب ضرورت دارد کمیته بهینه سازی مصرف آب تشکیل شود.


وی بیان کرد: در سال 87 مطالعات احداث کمربند سبز شهر بندرعباس انجام شده و همچنین در کمربند سبز هفت پارک جنگلی طراحی شده که تاکنون فقط یک پارک پنجه علی احداث شده و اگر شش پارک دیگر نیز احداث شوند شاهد توسعه فضای سبز در شهر خواهیم بود.


در ادامه اسماعیل بواشه عضو شورای شهر بندرعباس بیان کرد: روشنایی پارک با توجه به تصویب بودجه برای رسیدگی به این امر همچنان با مشکل مواجه است که در این امر نیز این سازمان رسیدگی لازم را داشته باشد.


مجید عسکری زاده رئیس کمیسیون برنامه، بودجه واداری شورای شهر بندرعباس گفت: در تمام دنیا به علت کم آبی کاشت چمن منسوخ شده و باید به دنبال چمن مصنوعی برویم بایستی درختان سایه دار کاشته شود و زیر این درختان چمن مصنوعی کاشته شود تا همه بتوانند از سایه ی این درختان استفاده کنند.


عسکری زاده در ادامه گفت: درست است که رفاه اقتصادی مردم مسئله مهمی است اما تا امنیت برقرار نباشد رفاهی به وجود نمی‌آید.


وی اظهار کرد: از آقای همتی، استاندار هرمزگان درخواست می‌کنم که برای تأمین امنیت شهر بندرعباس همتی داشته باشد.


وی در ادامه افزود: همچنین از امام‌جمعه شهر بندرعباس نیز گله‌ای دارم چراکه در خطبه‌های نماز جمعه خود هیچ صحبتی در خصوص امنیت شهر و به قتل رسیدن دو فرهنگی در بندرعباس به میان نیاورد.


عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس ادامه داد: ایشان در خطبه‌های نماز جمعه در خصوص رفاه اقتصادی به ایراد سخنانی پرداخت، درست است که رفاه اقتصادی مردم مسئله مهمی است اما تا امنیت برقرار نباشد رفاهی به وجود نمی‌آید.


عسکری زاده خاطرنشان کرد: اگر امنیت در شهر برقرار نباشد همه متخصصین و نخبگان نیز از این شهر خواهند رفت.


فرزانه آرامش رئیس کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای شهر بندرعباس گفت: سایه درختان باعث کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری جاده ها و سنگ فرش ها می شود، برای همین بایستی درختان فضای سبز را توسعه دهیم.


آرامش بیان کرد: هر شهری با ورودی آن شهر شناخته می شود برای منظر سازی ورودی شه رباید اقدامات اساسی و مهمی صورت گیرد تا شاهد زیبایی منظرو توسعه در ورودی شهر باشیم.


در ادامه جواد بلارک عضو شورای شهر بندرعباس گفت: یکی ازمسائلی که در زمینه آبیاری فضای سبزانتقاداتی را به‌دنبال دارد، بحث آبیاری این فضا در گرم‏ترین ساعات روزهای تابستان است.


بلارک افزود: وجود فضای سبز و گسترش آن یکی از راهکارهای کاهش آلودگی و توسعه شهر محسوب میشود.


 


وی بیان کرد: زمان آبیاری درختان درسطح بلوارها شاهد این هستیم که در سطح خیابان آب جاری می شود که باعث لغزندگی می شود و خطر ایجاد تصادف می شود و از طرفی این آب به لایه های زیرین آسفالت نفوذ می کند و باعث تخریب آسفالت می شود که بایستی این مهم مد نظر قرار گیرد تا ازهدر رفت آب نیز جلوگیری شود. 


  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 5424
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید