مجید عسکری زاده، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس:
خورهای شهر بندرعباس دروازه ورود فاضلاب به ساحل است/ رهاسازی فاضلاب به خورها و دریا باعث ايجاد مشکلات زیادی برای همشهریان شده است
بوی متعفنی که متاسفانه در بخشی از محلات شهر پیچیده،فاضلاب های خانگیست که علاوه بر مخدوش کردن چهره شهر و ساحل باعث ایجاد بوی تعفن در برخی از نقاط شهر نیز شده است
عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: بوی متعفنی که متاسفانه در بخشی از محلات شهر پیچیده،فاضلاب های خانگیست که علاوه بر مخدوش کردن چهره شهر و ساحل باعث ایجاد بوی تعفن در برخی از نقاط شهر نیز شده است.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس، مجید عسکری زاده در نطق پیش از دستور یکصد و سی و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان کرد:مدت زمان زیادی است که ساکنان تعدادی از محلات شهربندرعباس از افزایش بوی بد فاضلاب شهر شکایت و درخواست دارند تا هر چه زودتر درباره این مشکل چارهای اندیشیده شود.
مجید عسکری زاده تصریح کرد: بوی متعفنی که متاسفانه در بخشی از محلات شهر پیچیده،فاضلاب های خانگیست که به وسیله جوی ها،کانال ها و خورها به ساحل و در نهایت به دریا ریخته می شود که علاوه بر مخدوش کردن چهره شهر و ساحل باعث ایجاد بوی تعفن در برخی از نقاط شهر نیز شده اند که نارضایتی شهروندان را به دنبال داشته است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: خورگورسوزان، تصفیه خانه فاضلاب شهر تا اطراف بازار ماهی فروشان بوی تعفن شدیدی دارند که به گفته مردم محل، روزهای تعطیل و شبها بیشتر و شدت آن به اندازهای است که حتی سرنشینان خودروهای سواری که میگذرند هم آن را استشمام میکنند ونیاز جدی به رسیدگی فوری دارد.
عسکری زاده گفت: خورهای سطح بندرعباس که دروازه ورود فاضلاب به ساحل است روزانه بالغ بر دو هزار و 300 مترمکعب فاضلاب را وارد دریا می کند که با حیات آبزیان و در نهایت انسان ها بازی می کنند، به هر حال مشکل هرچه که باشد عواقبش برای مردم شهر است. مردمی که مدت مدیدیست بوی بد فاضلاب شهری را تحمل می کنند.
وی افزود: مسئولین مربوطه از شهرداری تا اداره آب و فاضلاب شهری باید به موضوع توجه وجهت حل فوری آن اهتمام ویژه ای داشته باشند که رهاسازی فاضلاب به خورها و دریا و معابر عمومی باعث ايجاد مشکلات زیادی برای همشهریان شده است ، پیشنهاد می گردد کار گروهی ویژه از شهرداری و اداره آب وفاضلاب شهری و دیگر نهادهای مربوطه جهت اقدام فوری تشکیل و مسئله پیگیری گردد.
عسکری زاده گفت: بدون تردید معضل فاضلاب شهر بندرعباس که علاوه بر سرریز شدن در روزهای بارانی، خطر جدی برای سلامت و بهداشت شهروندان نیز دارد، نیاز به اقدام فوری واساسی دارد.
وی گفت: حل معضل سیستم فاضلاب شهر بندرعباس برابر قوانین ومقررات با اداره آب و فاضلاب شهری و حل مشکل آبهای سطحی این شهر نیز برابر قوانین ومقررات برعهده شهرداری است، که این دونهاد باید با یک تعامل خوب وسازنده هرچه زودتر کارگروه ویژه ای تشکیل وبا استفاده از نظر متخصصان مربوطه مسائل را پیگیری وحل نمایند. در فصل بارندگی معضل فاضلاب سرریزی در محلات و خیابانها دوچندان می شود و در فصل تابستان همان آلودگی های فاضلابی که سیستم دفع مناسبی ندارند خطر بروز بیماریها را در میان شهروندان تشدید می نمایند و این در حالی است که هیچ برنامهای برای ساماندهی جدی و بلندمدت وضعیت فاضلاب شهری بندرعباس وجود ندارد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بندرعباس خاطرنشان کرد: بنده به عنوان نماینده مردم در شورای اسلامی شهر خواستار ورود هرچه زودتر دستگاههای مربوطه، از جمله شهرداری واداره آب وفاضلاب شهری برای از بین بردن بوی بد ایجاد شده و کنترل ورود فاضلاب به خورها و دریا و همچنین سرریزی فاضلابهای شهری، که هرچه در توان هست انجام دهند و هرچه زودتر شهروندان را از دست این بوی بد و تعفن نجات دهند.
وی بیان کرد: خورهای شهری در حال حاضر فاقد توان لایروبی هستند، همانطور که از محل خورها در سطح شهر، فاضلاب به دریا تخلیه میشود، فاضلاب غرب با آلودگی های زیست محیطی در دریا تخلیه، همچنین فاضلاب شرق بندرعباس و فاضلاب بقیه مناطق بندرعباس نیز از طریق خورها،بدون تصفیه شدن در دریا تخلیه و در خارج از محدوده شهر، فاضلاب تمام مکانهای صنعتی حاشیه دریا از طریق خورها به دریا تخلیه میشوند. این در حالی است که آلایندههایی که به دریا تخلیه میشوند، دیگر نمیتوانند جذب دریا شوند زیرا در حال حاضر آورد و دبی دریا در کمترین سطح خود قرار دارد که موجب سلب توان خودپالایی از دریا شده است.این آلایندهها در حال نشان دادن آثار خود بر دریا هستند. عسکری زاده گفت: با توجه به اینکه بار آلایندگی فاضلابهای شهری بیشتر حالت میکروبی دارد متاسفانه عواقب و پیامدهای این آلایندهها بر اکوسیستم دریا در حال بروز است، بی شک موضوع بوی بد فاضلاب شهری بندرعباس و تأثیرات آن در زندگی اجتماعی مردم شهر مشهود است.
وی بیان کرد: در قدیم فاضلاب شهری منبع خوبی برای غنی کردن زمین های کشاورزی بودند، اگرچه جمع آوری و حمل و نقل آن مایه برهم زدن بهداشت شهر و آسایش شهرنشینان می شد. اما در عصر جدید، نگاه به فاضلاب شهری تغییر ودیگر پس ماند آلوده ای است که باید هرچه بی سروصداتر از محیط شهر خارج تا بوی بد از خود ایجاد نماید. وی گفت: امیدوارم هرچه زودتر مسئله بوی بد فاضلاب شهر بندرعباس را از بین ببریم و کیفیت زندگی مردم را در این شهر افزایش دهیم.
نظر دهید