به مناسبت روز شوراها، در یکصد و سیزدهمین جلسه شورای اسلامی شهر بندرعباس صورت گرفت؛
تقدیر از روسای ادوار گذشته شورای اسلامی شهر بندرعباس
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس، یکصد و سیزدهمین جلسه فوقالعاده شورای اسلامی شهر بندرعباس با حضور امینی زاده شهردار بندرعباس،کناری زاده سرپرست فرمانداری شهرستان بندرعباس و روسای ادوار گذشته شورای اسلامی شهر بندرعباس و با دستور کار "تجلیل و تکریم از خادمان مردم در پارلمان محلی شهر بندرعباس برگزار شد.
فیصل دانش، رئیس شورای شهر بندرعباس در این جلسه با تبریک فرا رسیدن روز شورا اظهار کرد: شوراها به عنوان مردمی ترین نهاد از بطن مردم برخواسته و زبان گویای مردم در برابر مسئولان و نهادهای مختلف محسوب می شود.
وی گفت: بی شک همراهی، حضور و مشارکت گسترده مردم یکی از پایه های اصلی تحقق انقلاب اسلامی و عاملی اساسی در استمرار آن بوده و هست و شوراها نیز با دارا بودن ماهیتی مردمی و نشأت گرفته از آرای مردم ، می توانند نقش بسزایی در تداوم و پیشرفت حرکت رو به رشد این نظام الهی و مردمی داشته باشند.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به تشکیل شورای اسلامی شهرها و روستاها در اسفندماه 1377 و آغاز شکلگیری این نهاد کاملا مردمی یادآورشد: درحال حاضر شورا تبدیل به جوانی 20 ساله شده که هنوز تجربه لازم را ندارد و در حال کسب تجربه است و باید از پیشکسوتان و حرکت مثبت و بزرگ آنها در گذشته درس گرفت.
دانش افزود: اگر گذشتگان و پیشکسوتان این سختیها را نمیکشیدند امروز شورا، شهرداری و پیشرفت فیزیکی شهر ما این نبود، و پیام امروز شورا ،اعتقاد به کار شورایی و حفظ احترام پیشکسوتان اين نهاد مردمي است.
فيصل دانش گفت: اين برنامه براي اولين بار اجرا شده و قرار است اين ارتباط و مشاوره ادامه داشته باشد.
قديمي ترين عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس عنوان کرد: وقتی بین خود و دنیا مقایسه کنیم میتوانیم عملکرد بهتری داشته باشیم، در دنیا، مردم بهجای رأی دادن به فرد به برنامههای افراد رأی میدهند، ما گروههای مختلف سیاسی، فرهنگی و... تشكيل ميدهيم و وارد عرصه انتخابات میشویم و سپس افرادی با افکار مختلف انتخاب میشوند و در کنار هم قرار میگیرند، و آنوقت انتظار داريم بدون اختلاف بكار مشغول شوند، كه به عقيده من كار بسيار سخت و پيچيده اي است، وي گفت بنظرم ميبايست تغييرات اساسي در مورد قوانين شوراها و پروسه انتخابات انجام شود و مردم به يك گروه و الزاما به برنامه آن راي دهند تا نتايج بهتري حاصل شود.
دانش در ادامه افزود: در دوره پنجم علیرغم تمامی مشکلاتی که در اين شورا وجود داشته، اما نگاه اكثريت اعضای شورا ، مثبت و سازنده است و همچنین به دنبال پیشرفت و توسعه شهر هستند.
رئیس شورای شهر بندرعباس در پایان گفت: همواره دغدغه شوراها عدم برنامهریزیها بوده است، اما خوشبختانه شورای پنجم از ابتدای کار خود اصرار داشته شهرداري مي بايست برنامه پنجساله داشته باشد. كه اين مهم از ابتداي سال ٩٨ انجام شده و جاي اميدواري است .
سرپرست فرمانداری شهرستان بندرعباس نیز در این جلسه اظهار کرد: همفکری و جمعکردن دیدگاهها باهدف حل مشکلات کار بسیار خوبی است و این گردهمایی مثل ذرهبینی است ذرات مختلف نور را در یک نقطه متمرکز کرده است.
کناری زاده افزود: شهر بندرعباس بهعنوان یک مرکز و دروازه تجاری کشور دارای ظرفیتهای فوقالعاده است و آنچه تاکنون کارشده بخش کوچکی از این ظرفیتهاست و ظرفیتهای شناختهنشده بسیاری هست که نیاز به شناسایی و استفاده دارد.
وی تصریح کرد: همسو کردن و هماهنگی دستگاههای اجرایی از کارهایی است که شورا میتواند انجام دهد، همچنین در جلب مشارکت واحدهای مختلف اقتصادی نیز میتواند مؤثر باشد.
کناری زاده اضافه کرد: شورا همچنین باید در زمینه ایجاد احساس آرامش در مردم قدمهایی بردارد، از شورا میخواهم جهت یافتن راهی برای نظمبخشی به شهر بندرعباس به ما کمک کند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری بندرعباس نیز در این جلسه به بیان بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در خصوص شوراهای اسلامی شهرها و روستاها پرداخت و ابراز کرد: تاکید مقام معظم رهبری به بحث شوراها نشاندهنده جایگاه مهم شوراهاست که در تحکیم پایههای انقلاب نقش مؤثری داشته است.
ابراهیمی افزود: یکی از مترقیترین نظامها مردمسالاری دینی است که ما در جمهوری اسلامی داریم و شاخصه آن شوراهای ما هستند، هیچ عبادتی بالاتر از خدمت به خلق نیست و از اعضای شورا میخواهم این موضوع را مدنظر قرار دهند.
ابراهیمی افزود: هیچ شورایی با استفاده از خرد جمعی دچار مشکل نشده است و از نظر بنده باید از ظرفیت اعضای ادوار شورای اسلامی استفاده کرد، و اختلاف سیاسی و سلیقه اشکالی ندارد اما نباید به دلیل این اختلافها منافع مردم مورد بازیچه قرار گیرد، نباید هدف را گم کنیم.
پرویز سالاری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه عنوان کرد: شوراها بعنوان یک سرمایه و قدرت اجتماعی محسوب می شوند و یکی از ارکان اصلی سرمایه اجتماعی اعتماد مردم است.
سالاری اضافه کرد: پیشنهاد میکنم یک دبیرخانه شورای ادوار تشکیل دهیم و از این ظرفیت اجتماعی استفاده کنیم هرماه جلساتی برگزار شود.
وی تصریح کرد: امیدواریم در جهت ارتقا توسعه همه جانبه وضعیت شهر و استان خود بتوانیم قدمهای مثبتی برداریم.
کیانوش جهانبخش عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس اظهار کرد: اگر نگاهی گذرا به عملکرد شهرداران مختلف وشوراهای دوره های گذشته بیندازیم، میبینیم نقص و مشکلاتی که وجود دارد مطابق میل و سلیقه مردم نیست و توسعه متوازنی در حوزههای مختلف صورت نگرفته است.
کیانوش جهانبخش افزود: برای همه افرادی که تلاش میکنند قدمی برای آبادانی و توسعه بهبود وضعیت مردم بر دارند آرزوی موفقیت میکنم وبه لحاظ نیروی انسانی ظرفیت های بسیار خوبی در شوراها شکل گرفته است و اعضای ادوار شوراها با سرمایه مردم تبدیل به نیروهای توانمندی شدند و میتوانند مدیریتهای کلان استان را به عهده بگیرند و باید از این ظرفیت استفاده شود.
اسماعیل بواشه عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه افزود: چند خلا و مشکل در شورا داریم که اگر اصلاح شود اتفاقات خوبی میافتد، اگر هر عضوشورا بعنوان نماینده ی مردم استقلال رأی داشته باشد فارغ از هرگونه دیدگاه، حزب و جناحی که دارد، و اگر همین وظیفهای که داریم بهدرستی انجام دهیم شاهد اتفاقات خوبی در شهر خواهیم بود.
بواشه افزود: یکی از خلا هایی که در شهر بندرعباس داریم این است که افراد با دیدگاههای مختلف سیاسی هیچ ارتباطی با هم ندارند، و این یکی از ضعفهای اصلی شهر بندرعباس است، اگر مدیریت یکپارچه شهری اتفاق بیفتد شورا به جایگاه واقعی خود خواهد رسید.
آبتین امیری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه اظهار کرد: توقع ما این است که در خصوص آموزش اعضای شورا کوشا باشند و اعضایی که در دورههای قبل بودند بهجای تلاش برای آرزوهای شخصی خود به آرزوهای جامعه بپردازند و بجای استفاده از سابقه و آگاهی خود برای گرفتن جایگاهها به مشکلات مردم برسند.
جواد بلارک نایبرئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه تصریح کرد: از اعضای ادوار شورای شهر میخواهیم در حوزه شهرداری و شوراها در جهت تدوین قوانین در شهر و پیشبرد اهداف عالیه شهر وحقوق شهروندی به ما کمک کنند.
فاطمه جراره عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: یکی از دلایلی که شورای شهر تشکیل شد، تسهیل در کار شهروندان است و شهروندان می توانند در این زمینه به شورا و شهرداری کمک کنند تا در پیشبرد و پیشرفت شهر گامهای مثبتی برداریم.
فرزانه آرامش عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: از تجربیات و رهنمودهای اعضای ادوار شورای شهر استفاده شود تا باعث هم افزایی در شورا شود.
شهردار بندرعباس در این جلسه اظهار کرد: شوراها مصداق جمهوری اسلامی و نماد مردمسالاری دینی هستند و این امری بسیار ارزشمند است.
امینی زاده افزود: فلسفه شورا ایجاد ارتباط بین دستگاههای اجرایی و مردم بوده و هست، وجود اعضای شورا مصداق اعتماد و مشارکت مردم است.
وی خاطرنشان کرد: هرچه اندیشهها در شورا بزرگتر و اشرافیتهای علمی قویتر باشد روند توسعه شهری قویتر خواهد بود و در سالهای گذشته اتفاقات خوبی در این شهر رخداده و این نشان از تلاشهای خوب همه دارد و البته شاید نیاز به برنامهای منسجم و قوی برای توسعه شهر بندرعباس داشته باشیم.
اولین رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه اظهار کرد: وقتی اولین شورای شهر تشکیل شد مردم تحت تأثیر انگیزههای آن زمان انتظار یک پارلمان محلی را داشته باشند اما قوانینی که به دست و پای شورا زنجیر شد قوانینی نبود که انتظارات مردم را برآورده کند و شورای شهر را به شورای شهرداری تبدیل کرده است.
غلامحسین عطایی تصریح کرد: ما در این 20 سال شهروند پروری نکردهایم، شهروند کسی است که در شهر احساس مسئولیت میکند، وقتی المانی که شهرداری نصب میکند و روز بعد تخریب میشود به این معنی است که روی شهروند پروری که از وظایف شورا و شهرداری است صورت نگرفته است.
علیرضا حیدری پوری دومین رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه عنوان کرد: شهروند پروری قطعاً آرمانخواهی ارزشمندی است اما از عهده هیچ شورایی برنمیآید، اگر شورای شهر کشورهایی چون فرانسه بود که کل اختیار شهر در دست شورا است شاید امکانپذیر بود و با این شرایط شورا اگر وظایف خود را هم انجام دهد کافی است و برای شهروند پروری آموزشوپرورش باید ورود کند.
صالح دریانورد رئیس ادوار شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه افزود: شورا ظرفیت خوبی در قانون اساسی جمهوری اسلامی است و تشکیل شوراها برگ زرینی در دفتر عملکرد نظام است و اینکه چقدر در کارش موفق بوده باید آسیبشناسی شود.
دریانورد بیان کرد: اگر به عملکرد شوراها در استان نگاه کنیم میبینیم بسیاری شهرها و روستاها متحول شدهاند و در مردم امید ایجاد کردهاند و علیرغم همه مشکلاتی که در کار شوراها وجود دارد عملکرد شوراها در کل استان و کشور را مثبت میبینیم اما اینکه هر شورایی چه عملکردی داشته جای بحث دارد و مردم بهترین داورها هستند.
ابراهیم شهابی پور رئیس ادوار شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه اظهار کرد: با آسیبشناسی میتوان فهمید معضلات، نتیجه مطالعات اشتباه و عدم نظارت درست است، در خصوص فاضلاب شهر بندرعباس مطالعه طرح اشتباه بوده است.
شهابی پور تصریح کرد: حتماً باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده شود، اگر در دنیا کارهای بزرگی انجام میشود به دلیل استفاده از بخش خصوصی است، درجایی که بستههای تشویقی برای سازندگان تعریف شد تحولات عظیمی در ساختوساز شهر ایجاد شد و البته ایراداتی هم داشت که بازهم مربوط بهاشتباه در مطالعات بوده است.
علی حاجی پور رئیس ادوار شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: با فرصت کمی که داریم نتیجهای نمیگیریم و نیاز به سمیناری داریم تا بتوانیم مشکلات را بررسی کنیم و به ارائه راهحلهای مناسب بپردازیم.
وی خاطرنشان کرد: دیوارنویسی، کاشت بیرویه و بدون بررسی و مطالعه درختان از جمله مشکلات شهر بندرعباس هستند.
طاهرقریشی، رئیس ادوار شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه ابراز کرد: امروز روز شورا بود اما تبلیغاتی در سطح شهر صورت نگرفته که امیدواریم در روز معلم شاهد این انفعال نباشیم.
جمشید رئیسی، رئیس ادوار شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه اظهار کرد: اگر دوران خدمتم نتوانستیم کاری در برابر انتظاراتشان انجام دهیم و اگر کوتاهی صورت گرفته از شهروندان پوزش میخواهم.
راحله ملایی رئیس ادوار شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: رضایت مردم را به دست آوردن در شورا با توجه به اختیارات شورا کار بسیار سختی است.
راحله ملایی افزود: شورا دچار روزمرگی شده و تنها مشکلات شهرداری را بهعنوان نهادی نظارتی بررسی میکند و کیفیت آن نیز جای بررسی دارد و هماهنگی باید بین شورا و دستگاههای اجرایی ایجاد شود، متأسفانه دستگاههای اجرایی شورا را قبول ندارند و تعامل خوبی ندارند و این مشکل باید حل شود.
مهران نجاتی، رئیس ادوار شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه از تلاش رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس برای شکلگیری این گردهمایی تشکر کرد.
در پایان این جلسه از روسای ادوار گذشته شورای اسلامی شهر بندرعباس و اعضای شورای دوره پنجم تجلیل بعمل آمد.
نظر دهید