• 1396/11/25 - 13:24
  • - تعداد بازدید: 426
  • - تعداد بازدیدکننده: 40
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه
در چهل ویکمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس صورت گرفت:

ادامه بحث و بررسی بودجه پیشنهادی سال 97 شهرداری بندرعباس

چهل و یکمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار "بحث و بررسی در خصوص بودجه پیشنهادی سال 1397 شهرداری بندرعباس" برگزار شد

چهل و یکمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار "بحث و بررسی در خصوص بودجه پیشنهادی سال 1397 شهرداری بندرعباس" برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس، چهل و یکمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار  بحث و بررسی در خصوص بودجه پیشنهادی سال 1397 شهرداری بندرعباس با حضور معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری بندرعباس برگزار شد و در این جلسه هریک از حاضرین به بیان دیدگاهها و نظرات  خود در رابطه با بودجه پیشنهادی شهرداری بندرعباس پرداختند.


رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه ضمن تشکر از مردم برای حضور پرشور در راهپیمایی 22 بهمن، اظهار کرد: به دنبال این هستیم که تا  یکشنبه اصل بودجه را مصوب کنیم اما بودجه سازمان ها را می توانیم در آینده مورد بررسی قرار دهیم ولی اصل بودجه را باید تصویب کنیم.


"اسلام باوقار" اضافه کرد: بودجه سال 96 مبلغ 244 میلیارد تومان و امسال 245 میلیارد تومان و بودجه عمرانی صفر درصد افزایش داشته و افزایش ها تنها در بخش جاری بوده است.


وی با اشاره به اینکه اگر روند کسب درآمد شهرداری به همین منوال باشد با تعدیل هزار نیرو هم نمی‌توان بودجه را در بخش عمرانی افزایش داد، اظهار کرد: تمام همکارانم در شورای چهارم جز متخصصین بودند و در دوره های بعد هم چه ما باشیم چه نه همین است، این خطایی است که رشد بودجه عمرانی صفر باشد.


باوقار با بیان اینکه بنده هم موافق تصویب بودجه ای که محقق نخواهد شد، نیستم، عنوان کرد: شورا برای رفاه حال مردم عوارض را افزایش چندانی نداد و اگر تغییرات انجام نشود تصویب بودجه به وقت دیگری موکول می شود.


وی تصریح کرد: بر اساس نیاز و اولویت مردم تصمیم می‌گیریم بودجه ای که 10 سال بوده و محقق نشده، لزومی ندارد دوباره تصویب شود.


نائب رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: شورا می داند وضعیت اقتصادی جامعه مناسب نیست و به همین دلیل نمی خواهد این فشار بر روی دوش مردم بالا رود.


فیصل دانش با بیان اینکه شورای شهر اگر بداند شهرداری توانایی آن را دارد از ادارات دولتی حقش را بگیرد ،موردی با افزایش بودجه ندارد زیرا هربار بودجه را زیاد کردیم درآمد بیشتر شد، اضافه کرد: اگر شهرداری می تواند به این موضوع ورود کند نه آنکه چون زورش به نیروی انتظامی نمی رسد، عوارضش را نادیده بگیرد و فشارش را به مردم بیاورد.


"کیانوش جهانبخش" رئیس کمیسیون عمران، حمل ونقل وترافیک شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: در شهرهای دیگر پروژه های مشارکتی با صنایع وجود دارد و بسیاری از پروژه ها پیش می رود و مردم به صورت محسوس این موضوع را احساس می کنند.


جهانبخش افزود: اگر بودجه و درآمدشان را نگاه کنید، مشاهده می کنید، تفاوت زیادی بین فعالیت عمرانی و بودجه عمرانی وجود دارد و  توسعه عمرانی باید بیشتر از درآمد حاصل از عوارض مردم باشد.


"پرویز سالاری" در این جلسه گفت: ارزش افزوده کمک نیست، حق ماست، دو مستند وجود دارد که باید بودجه زیاد شود. 


سالاری با بیان اینکه تا سال گذشته ارزش افزوده نفت فلات قاره نداشتیم، امسال ارزش افزوده استانی شده و درآمد ما حداقل 300 میلیارد است، تصریح کرد: ما 30 درصد بودجه را افزایش دادیم، شهردار خود را تکان داد و درآمد شهرداری را زیاد کرد.


 وی با اشاره به اینکه شهرداری موظف است پاسخگوی شورا باشد، خاطرنشان کرد: اگر شهرداری پول ندارد نیروهایش را تعدیل کند نه اینکه مدام به نیروهایش اضافه کند.


 


 


در ادامه "فاطمه جراره" عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: متاسفانه درآمد شهرداری خلاصه به چهار کد درآمدی شده و راحت ترین کار این است که تا نیاز به پول احساس می شود، مزایده برگزار و املاک را می فروشند.


جراره با بیان اینکه خود شهرداری چه راهکاری برای افزایش درآمد داشته است، تصریح کرد: شهرداری بندرعباس هیچ درآمدی نداشته بلکه باید به سمتی برود که درآمدزایی کند و اگر همین وضعیت ادامه داشته باشد بله باید بودجه را هیچگاه افزایش نداد!


وی در پایان گفت: این توهم پیش آمده که اعضای شورا یا باید بودجه را افزایش دهند یا چک های برگشتی و معوقات را وصول کنند، درصورتی که شهرداری تیم حقوقی دارد.


"آبتین امیری" عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: بخشی از کار حق با شهرداری است، در شورا تصمیم گرفته شد باید به خدمات شهرداری بیشتر از عمرانی توجه کنیم، وقتی می بینیم آلودگی وجود دارد و وضعیت فضای سبز و سایر خدمات شهری باعث نارضایتی شده است، پس رویکرد درستی بوده است.


آبتین امیری افزود: بودجه باید واقعی باشد، اگر بودجه را افزایش دهیم و کاری انجام نشود و تولید پول نداشته باشیم، فایده ای ندارد بلکه باید شرایطی ایجاد کنیم تا بندرعباس را پذیرای سرمایه گذاری کنیم.


وی اظهار کرد: وقتی دستگاه ها برای پذیرش خیرین آمادگی ندارند و آن ها را رد می کنند برای سرمایه گذار که جای خود را دارد چه اتفاقاتی صورت بگیرد.


 امیری با بیان اینکه ما قدرت نداریم با همه دستگاه ها درگیر شویم و شهرداری هم این قدرت را ندارد، اضافه کرد: حق شهرداری داده نمی شود و در مسائلی همچون ارزش افزوده هم ما می گوییم این موضوع حق ماست و آن ها می گویند لطف ماست!


وی در پایان با اشاره به اینکه باید قدرت شهرداری و شورا بالا رود تا بتواند مطالباتش را وصول کند، اظهار کرد: رویکرد شهرداری در سال  97 باید بر روی درآمد و جذب سرمایه گذار باشد.


" جواد بلارک" رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: اصلاحاتی که قرار بود در بودجه  انجام شود بعید به نظر می رسد اشکالات اساسی را تغییر دهد.


بلارک با بیان اینکه باید فکری به حال پروژه های نیمه تمام کرد، اضافه کرد: پروژه ای اگر تصویب می شود باید کل پروژه مشخص شود این در حالی است که قرار بود ضمائم پیوستی ارائه شود که هنوز این امر محقق نشده است.


وی در پایان گفت: عدم رشد بودجه در بخش عمرانی یعنی عدم رشد شهری و رشد در بودجه جاری یعنی حقوق و مزایا و خرید های شهرداری با رشد همراه بوده است.


معاون برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری بندرعباس گفت: ممکن است شهر بندرعباس پر درآمد و هرمزگان استان پردرآمدی باشد اما بیشتر این درآمد ها بازگشتی ندارد و توان ما در بودجه همین میزان اعلام شده است.


"محسن یکتاپور" افزود: منابع محدودی در اختیار داریم که باید آن را مدیریت کنیم، بندرعباس نیازهای بالایی دارد در همه مسائل اما باید نگاهی هم به درآمد جاری، منابع انسانی و سایر امکانات داشته باشیم.


وی با بیان اینکه باید اولویت ما بحث های جاری باشد، تصریح کرد: در عمرانی هم تا جایی که توانستیم به تمامی بخش ها توجه داشته ایم، اگر در بخشی کمتر توجه شده باید درآمدش هم باشد.


یکتاپور عنوان کرد: رشد بودجه، باید میانگین 5 سال گذشته باشد که بوده است و بیشتر از این پتانسیل و ظرفیت نداریم.


وی با بیان اینکه در بحث عمرانی هم با همین وضعیت اقتصادی در ایام الله دهه فجر پروژه های زیادی افتتاح کردیم، خاطرنشان کرد: شهرداری با مشکل اقتصادی مواجه است و در پرداختی ها مشکل دارد به همین دلیل بودجه به گونه ای دیده شده که شهرداری به آن درآمد برسد و آن را محقق کند.


یکتاپور ادامه داد: ما بحثی نداریم، شورا اگر می خواهد بودجه را تغییر دهد، ما دیگر نمی توانیم در شهرداری بدهی ایجاد کنیم، برخی معاونت ها ارقامشان بیشتر بود اما ما به سال گذشته نگاه کردیم و براساس آن این بودجه را ارائه کردیم.


یکتاپور با اشاره به اینکه ارزش افزوده حق شهرداری است اما باید بودجه ها محقق شود، تصریح کرد: درآمدها باید مشخص شود، باید برای بنگاه های اقتصادی برنامه و دلایل قانونی مستند داشته باشیم تا بتوانیم آن بخش را در ردیف های بودجه اضافه کنیم.


 


 


 


 

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 4999
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید