واگذاری دکهها و غرف بهصورت چرخشی انجام شود/ اینکه برخی درخواستکنندگان مجوز برای کانکسها حتی مکان و کاربری کانکس را خود تعیین میکنند باعث تأسف است
چهل و نهمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار "بحث و بررسی به منظور ساماندهی کانکسها و دکههای نشریاتی سطح شهر" برگزار شد
چهل و نهمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار "بحث و بررسی به منظور ساماندهی کانکسها و دکههای نشریاتی سطح شهر" برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس؛ چهل و نهمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس با دستور کار "بحث و بررسی بهمنظور ساماندهی کانکسها و دکههای نشریاتی سطح شهر" و با حضور اسماعیل موحدی نژاد معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس، رضا حیدری زاده رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بندرعباس، علی عامری سیاهوئی رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآوردههای کشاورزی شهرداری بندرعباس و محمدمهدی جهانبخش رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندرعباس برگزار شد.
در ابتدای جلسه بررسی نامهای با عنوان "راهاندازی دستورالعمل خزانهداری در شهرداری" که خواستار تصمیمگیری شورا در خصوص بازگشایی حساب متمرکز خزانهداری برای شهرداری بود و با سه امضای اعضای کمیسیون برنامهوبودجه شورا، خارج از دستور کار رسمی وارد صحن شورا شده بود، مطرح شد.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در خصوص اعتراض و اظهار بیاطلاعی برخی اعضای شورا نسبت به طرح این موضوع در جلسه عنوان کرد: نامه به کمیسیون بودجه ارجاع و توسط سه تن از اعضای کمیسیون امضا شده و اگر کسی خبر ندارد من مقصر نیستم.
اسلام باوقار همچنین در پاسخ به اظهارات سالاری، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس مبنی بر اینکه شورای شهر باید یک خزانهدار منتخب از میان اعضای شورا داشته باشد، افزود: آقای سالاری در زمان ریاستش در شورای چهارم خزانهدار نداشته است، قانون این اجازه را به شورا داده که از میان پرسنل مالی شهرداری یک نفر را بهعنوان خزانهدار انتخاب کنیم.
وی با بیان اینکه آقای سالاری نباید شورای شهر بندرعباس را با شهرهای دیگر مقایسه کند، اظهار کرد: متأسفم از اینکه حرفهای خصوصی شورا در صحن علنی گفته شده و از بحث اصلی خارج میشویم.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به اینکه خبرنگاران به تمامی جلسات علنی شورا دعوت میشوند و میتوانند حضور داشته باشند، خاطرنشان کرد: وقتی نامهای با سه امضای اعضای یک کمیسیون به صحن شورا میآید من موظفم آن را مطرح کنم چه رأی بیاورد چه رأی نیاورد.
باوقار در خصوص دستور کار بحث و بررسی بهمنظور ساماندهی کانکسها و دکههای نشریاتی سطح شهر اظهار کرد: در خصوص برخی دکهها در گذشته مجوزی صادر شده و متأسفانه آب و برق به نام فرد زده و این امر موجب شده تا خود را مالک مادامالعمر دکه بداند.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به اینکه وقتی واگذاری دکهها و غرف بهصورت چرخشی انجام شود، فرد میداند مزایده است و خود را مالک نمیداند، ابراز کرد: 30 ایستگاه اتوبوس در سطح شهر بندرعباس موجود است که تبدیل به دکه خواربارفروشی شده و امکان استفاده مردم از این ایستگاهها را گرفته است، این مسئله باید بررسی و اقدامات لازم نسبت به رفع این مشکل در راستای ارائه خدمات بیشتر به مردم صورت بگیرد.
باوقار خاطرنشان کرد : پلهای عابر پیاده برای استفاده مردم ایجاد شدهاند اما اکنون برخی پلها را در سطح شهر بستهاند، اگر پل را بستهاند باید تابلوی تبلیغاتیاش را هم پایین بیاورند، نمیشود پل را اجاره دهیم و ماهی 20 میلیون تومان پول بگیریم اما مردم از آن استفاده نکنند.
نایبرئیس شورای اسلامی شورای شهر بندرعباس خطاب به اعضای مخالف با مطرح شدن مسئله افتتاح حساب متمرکز خزانهداری شهرداری در جلسه افزود: اگر محل مطرح کردن مسائل مربوط به بودجه شهرداری در شورا نیست، پس کجاست؟ شهرداری دارد توپ را در زمین شورا میاندازد و این تذکر را به خود میدهم که عضوی از این کمیسیون بودجه هستم.
فیصل دانش با بیان اینکه وقتی موضوعی به کمیسیونی ارجاع داده میشود باید همه اعضا در جلسه حضور داشته، موضوع بررسی شود و همه رأی دهند، تصریح کرد: در گذشته خزانهدار شورا عضو شورای شهر بود اما اکنون قانون عوض شده و باید از میان کارمندان مالی شهرداری انتخاب شود.
وی با بیان اینکه نمیدانم چطور میشود یک روز هیچ خبرنگاری به جلسه علنی شورا نمیآید و یک روز همه با هم میآیند، ابراز کرد: از آقای عامری، رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآوردههای کشاورزی شهرداری بندرعباس تشکر میکنم که در جایی که قبل از او بسیار کار غیرقانونی انجام میشده است، تمامی وظایفش را قانونی انجام میدهد .
نایبرئیس شورای اسلامی شورای شهر بندرعباس اضافه کرد: بنده ممکن است بهعنوان نماینده مردم برای دریافت مجوز خارج از مراحل قانونی یک کیوسک به سازمانهای ذیربط شهرداری درخواست دهم اما این سازمانها قرار نیست کار غیرقانونی انجام دهند، هرکس درخواستی کند و هر جا مصوب شود آخر داستان این سازمانها هستند که باید پاسخگو باشند.
دانش خاطرنشان کرد: اینکه گاهی برخی درخواستکنندگان مجوز برای کانکسها حتی مکان و کاربری کانکس را خود تعیین میکنند باعث تأسف است و این مسئله باید پیگیری شود.
در ادامه پرویز سالاری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس اظهار کرد: 7 ماه از عمر شورا میگذارد و باید خزانهداری داشته باشد که بتواند گزارشی از وضعیت مالی شورا را در صحن علنی ارائه کند.
سالاری با بیان اینکه مطابق ماده 79 قانون شهرداریها کلیه پرداختهای شهرداری باید به امضای مدیر مالی، شهردار و افراد مورد تائید و معرفی شده به شورا برسد، افزود: خزانهدار باید انتخاب شود نه انتصاب و به صحن شورا بیاید، در کلانشهرها خزانهدار شورا را از میان اعضای شورا انتخاب میکنند.
وی اضافه کرد: ما چهار سازمان را ادغام کردیم و اکنون بدترین شرایط را داریم ، نباید وزیر کشور برای ما تصمیم بگیرد ما باید به اقتضای زمان و مکان و شرایط تصمیمات را بگیریم.
این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس با بیان اینکه با توجه به دغدغه اشتغال، مدیران سازمانها باید بتوانند با ظرفیت بخش خصوصی خودگردانی کنند، تصریح کرد: موضوع ساماندهی کیوسکها مهم است؛ دکههای نشریاتی سطح شهر که تعدادشان تنها 27 مورد است میتوانند بهعنوان پایگاه فرهنگی محل توزیع انواع محصولات فرهنگی بهجز نشریات باشند و سایر دکهها که خارج از این دستورالعمل فعالیت کنند باید تغییر کاربری دهند.
سالاری با اشاره به اینکه باید به دکهها اخطار داده شود تا محصولات فرهنگی را ارائه دهند و در غیر این صورت در تغییر کاربری از فرهنگی به تجاری اقدام شود، عنوان کرد: کیوسکهای مطبوعاتی باید با نرخ و کاربری فرهنگی حساب شده و به بقیه کاربری تجاری داده شود و کیوسکهایی زیر نظر سازمان فرهنگی ورزشی قرار داشته باشند که صرفاً کار فرهنگی انجام میدهند.
رئیس کمیسیون برنامه وبودجه شورای اسلامی شهر بندرعباس عنوان کرد: لازم است از اول فروردین تمام حسابهای شهرداری، شهرداریهای مناطق و سازمانهای تابعه در شهرداری متمرکز شود و دیگر در این زمینه نباید وقتکشی کرد.
مجید عسکری زاده با بیان اینکه بهعنوان یک عضو شورا ریال به ریال هزینههای شهرداری برایم اهمیت دارد، ابراز کرد: احترام به رأی خودمان خیلی مهم است، به این شورا تأسف میخورم که سال 96 مسئلهای را مصوب کرده و به رأی خودش احترام نمیگذارد.
این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در خصوص دستور کار رسمی شورا افزود: 15 سال قبل که فضای رسانهای اینگونه نبود منبع خبری مردم دکهها بودند، اطلاعیههای کنکور، استخدام، خبر و... اما اکنون با توجه به گسترش رسانهها، دکههای نشریاتی هرروز سفرهشان کوچکتر میشود و کسی فکری برای این قشر زحمتکش ندارد و هرروز موارد منع قانونی شهرداری هم برای آنها بیشتر میشود.
عسکری زاده اضافه کرد: مسئله دیگر در خصوص نامههایی که از نهادهای انقلابی و دولتی به سازمانها در خصوص اعطای مجوز کیوسکها خارج از مراحل قانونی میآید این است که در زیر لایههای پوست این شهر افرادی هستند که کسی به دادشان نمیرسد، پایشان به شورا نمیرسد و به سازمانها بروند هم نگهبان راهشان نمیدهد.
وی ادامه داد: اگر قرار است به نهادهای دولتی و انقلابی احترام بگذاریم باید به نامههای شورای محلات و افراد ضعیف هم جواب دهیم و آنها را در شورا مطرح کنیم، یکی از وظایف ما بررسی و رسیدگی به وضعیت چنین افرادی است.
کیانوش جهانبخش دیگر عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در ادامه بیان کرد: وقتی قانون چیزی را مکلف کرده و ما موضوعی را مصوب کردیم چرا دوباره باید به صحن شورا آورده شود؟ آنقدر وزن برخی نامهها ضعیف است که در شأن شورا نیست و ضرورتی ندارد به صحن علنی بیاید.
جهانبخش با بیان اینکه مسئله ادغام سازمانها در شورای چهارم اتفاق افتاد، اظهار کرد: دوستانی که در شورای چهارم رئیس بودند حتماً برای پیشبرد امورشان از مجامع مشورتی کشور استفاده کردهاند که برخی سازمانها با هم ادغام شدند.
وی در خصوص دستور کار رسمی جلسه افزود: در خصوص دکهها هم باید نظارت باشد هم با بررسی وضعیت موجود و عدم استقبال مردم نسبت به نشریات و رسانههای مکتوب، کاربری جدیدی برای این دکهها تعریف شود تا برای کسب درآمد متوسل به فروش چیپس و سیگار و..... نشوند!
رئیس کمیسیون عمران، حملونقل و ترافیک شورای اسلامی شهر بندرعباس تصریح کرد: فردی مکانی را اجاره میکند و برای مثال یک میوهفروشی را با هزینه زیاد اداره میکند و بعد شهرداری مجوز کانکس میوهفروشی را در کنار این مغازه میدهد و با این کار آن میوهفروش را عملاً ورشکست میکند؛ باید مسائل اینچنینی در صدور مجوزها موردتوجه جدی قرار گیرد.
جهانبخش با اشاره به اینکه خانوادههای شهدا و ایثارگران نور چشم همه ما هستند و من در تقابل با آنها نیستم، عنوان کرد: بحران اشتغال کمر خانوادهها را شکسته است، اگر قرار باشد سهمیهای برای خانواده شهدا در نظر گرفته شود تأکید شود فرد خودش شاغل شود، با توجه به اینکه بنیاد شهید هم دارد به همه نامه میدهد بهگونهای نشود فردی بیاید مجوز بگیرد، کانکس بزند و اجاره دهد.
وی ادامه داد: گاهی فردی کارمند جایی است و درخواست دکهای هم میدهد و شغل دیگری برای خود ایجاد میکند، این ظلم است و در شأن خانواده شهدا نیست.
در ادامه جواد بلارک، عضو دیگر شورای اسلامی شهر بندرعباس خاطرنشان کرد: مشخص نیست که چه مصوبهای از شورا در خصوص کانکسها درخواست شده است، ما باید وضعیت کانکسها را مشخص کنیم، ابتدا باید ببینیم چه داریم، آماری از وضعیت کانکسهای موجود با تفکیک کاربری و محل آدرس آورده و بررسی شود، پیشنهاد دارم هرکسی در راستای وظایف سازمان خود به این کانکسها مجوز دهد.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز بیان کرد: در پارک غدیر نمازخانهای با ظرفیت 30 نفر ایجاد شده، اگر بشود آن را توسعه داد تا افراد بیشتری بتوانند استفاده کنند و همینطور پخش صدای اذان در مکانهای عمومی پیگیری شود اتفاقات فرهنگی خوبی در سطح شهر میافتد.
حجت الاسلام احمد عامری سیاهوئی بیان کرد: در خصوص دکه نشریاتی، زمانی میتوان گفت دکهای کاربری فرهنگی دارد که در آن جراید غلبه داشته باشند و درصد بیشتری از فعالیتها و اقلام آن را نشریات داشته باشند.
فاطمه جراره، یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس ابراز کرد: نسخه پیچیدن برای کارهای جدید فایده ندارد، باید دید سیاست واگذاری این غرفهها چه بوده است، خدمات را در محلات ببریم یا خیابانهای اصلی شهر، کاربری این دکهها چه باشد و چرا غرفههایی که قرار بود با کاربری ترهبار واگذار شود تبدیل به پلاستیک فروشی، کبابی و غیره شدهاند؟!
اسماعیل بواشه عضو دیگر شورای اسلامی شهر بندرعباس اظهار کرد: قرار بود درجاهایی که امکانات نیست کانکسهایی را ایجاد کرده و خدمات دهیم اما متأسفانه نگاهها در این زمینه عوض شد و بهترین جاهای شهر کانکس قرار داده شد، اگر مکانهایی وجود دارد که به جهت ترافیکی و ایجاد مشاغل در کنار مغازههای رسمی مشکلاتی را ایجاد کرده باید فکری کنیم.
بواشه با بیان اینکه در میدان صادقیه و اسلامآباد سازههایی ساخته شده و بلااستفاده مانده است و باید فکری به حالشان شود، تصریح کرد: کانکسهایی که ساخته میشود سلیقهای بوده و سازهها متحدالشکل نیستند، هرکس هر کاری دلش میخواهد انجام دهد.
وی با اشاره به اینکه در خیابان داروپخش برای کمک به انجمنی هزینه و سازهای ساخته شده اما استفاده دیگری از آن شده است و باید به آن رسیدگی شود، افزود: برای دو پل در چهارراه نخل ناخدا و رو به روی امامزاده سیدمظفر هیچ قراردادی بسته نشده است، افراد اجاره میدهند و نمیدانند پولش به کجا میرود، به این مورد هم باید رسیدگی شود.
آبتین امیری دیگرعضو شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان کرد: نگاه ما برای ایجاد فضای سبز محدود است، سازمان را ایجاد کردیم اختیارات و بودجهاش را هم کم کردهایم گفتهایم برو شهر را بساز! باید کمک کنیم که حداقل هرسال یک کار اساسی به کمک شورا در این زمینه انجام شود.
آبتین امیری با بیان اینکه با توجه به بحران اقتصادی هم میخواهیم چهره شهر اصلاح شود و دکهها جمع شوند هم نمیخواهیم خانوادهای از هم بپاشد، عنوان کرد: بین نیازمند عادی و خانواده شهید باید به خانواده شهید اولویت داده شود و هر وجدان بیداری از این موضوع حمایت خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: برخی دکههایی که بهصورت قارچی در شهر سبز میشود محصول کار نیروهای زیردست است، نباید اجازه داده شود بده بستانها در سطوح پایین این مشکلات را به وجود آورد، گاهی نیروی زیردست کاری را انجام میدهد که تمام دیدهای کارشناسی را از بین میبرد؛ نباید بهگونهای باشد که اعتماد زیاد به زیردستها چنین مشکلاتی را به وجود آورند.
این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به اینکه دو درخواست از خدمات شهری دارم که امیدوارم در دستور کار خود قرار بدهند، بیان کرد: با توجه با ورود و تأکید استاندار به مسئله جلوگیری از تردد وسایل نقلیه در ساحل اقدامی مؤثر در این زمینه صورت بگیرد تا مردم احساس کنند برای شهرشان کاری صورت میگیرد و دیگر اینکه با توجه به اینکه اکثر پلها در سطح شهر بندرعباس کارآمد نیستند، باید پلهایی بسازیم که افراد برای استفاده از آن انگیزه داشته باشند و جنبه تفریحیاش این انگیزه را ایجاد کند.
امیری ادامه داد: با توجه به عریض شدن جاده ساحلی این نوع پلهای نمادین ساخته شود که استاندار هم خواسته در شورا ارائه شود.
وی با بیان اینکه انتظار داریم با توجه به نزدیکی به ماه رمضان یک مراسم انگیزشی توسط سازمان فرهنگی ورزشی برگزار شود که روحیه انگیزشی ایجاد کند، ابراز کرد: فعالیتهای قرآنی خوبی در سالهای گذشته انجام میشد که امیدواریم امسال با تنوع و انگیزش بیشتر آن را دنبال کنند.
عضو هیئترئیسه شورای اسلامی شهر بندرعباس با بیان اینکه باید حریم دریا مصون از اعطای مجوز دکهها و غرف باشد، اظهار کرد: نمیدانم آیا نظارتی هست یا خیر زیرا اکنون در بوستان کیش بندرعباس دکهای با عنوان تاجمحل وجود دارد که حریم دریا را رعایت نکرده است.
فرزانه آرامش با بیان اینکه تاکنون با این دکه برخوردی نشده است، تصریح کرد: باید نظارت بیشتری از سوی شهرداری بندرعباس صورت بگیرد و جلوی اینگونه بیقانونیها گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه هر جا اربابرجوع درخواست اعطا مجوز ساخت دکه داد نباید با آن موافقت شود، اضافه کرد: باید نظارتی بر روی اعطا مجوزها و ساخت دکههای غیرقانونی صورت بگیرد.
معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس نیز در این جلسه اظهار کرد: سه سازمان از زیرمجموعههای معاونت خدمات شهری شهرداری بندرعباس مسئولیت واگذاری غرف را دارند، نامهای که شهردار به شورا ارجاع داد بر اساسنامههایی بود که از نهادهای مختلف برای واگذاری غرف خارج از پروسه اداری به افرادی چون خانوادههای شهدا بود.
اسماعیل موحدی نژاد با بیان اینکه ما اجازه واگذاری کانکسها بدون پروسه مزایده به کسی را نداریم و نمیدانیم با این قانون چطور خدمات دهیم، افزود: در حوزه سازمان فرهنگی ورزشی یکی از مشکلاتمان دکههای نشریاتی هستند که مجوز 30 ساله دارند و این مجوز به وارثشان هم رسیده و نمیدانیم این مورد را چگونه ساماندهی کنیم.
وی با اشاره به اینکه تنها مرجعی که میتواند در این زمینه تصمیمگیری کند شورا است، اضافه کرد: تنها کاربری که میتوانیم به آن مجوز خارج از فرآیند قانونی دهیم بازارچههای موقت بوده اما افرادی که مراجعه میکنند خواهان دکه هستند.
معاون خدمات شهری شهرداری بندرعباس با بیان اینکه بر اساس ممنوعیتی که شورا برای ساماندهی دکهها وضع کرده ما مجوز دکه جدیدی را ندادهایم، افزود: در مورد دکههایی که در مکانهای جدید ایجاد شده، نکته این است که این دکهها جدید نیستند بلکه گاهی برخی دکهها در مسیر اصلاحات قرار میگیرند و پس از بررسی و استعلامهای لازم جای جدیدی به همان فرد برای جابجایی داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از دغدغههای ما ایجاد درآمد توسط سازمانهاست، شهرداری هم دخلوخرجش با خودش است، سازمانی که خدمات ارائه میدهد باید در کنار ایجاد فعالیتهای ارزانقیمت در مکانهای کم برخوردار درجاهایی که برخوردارتر است هم برای کسب درآمد خود کاری را انجام دهد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بندرعباس نیز در ادامه عنوان کرد: بنده در چهار سال شورای چهارم منتقد شرایطی بودم که امروز خود وارث آن هستم، در راستای دستور کار امروز آمار و اطلاعاتی را دارم که بعد جلسه در اختیار اعضای شورا قرار میدهم.
رضا حیدری زاده با بیان اینکه درمجموع 83 واحد که بیشتر آنها تفریحی و بازی است، داریم، ابراز کرد: بیشتر واحدهای زیر نظر این سازمان در راستای فضای سبز بوده و چیز بیشتری را نداریم، در مناطق مختلف این فعالیتها متفاوت هستند درزمینهٔ بازی 30 واحد، گلفروشی 18 واحد، اغذیه 4 واحد، بستنی و میوه 5 واحد، رستورانهایی در منطقه برخوردار 6 واحد، تنقلات 8 واحد، کافه دو واحد، و 10 واحد متفرقه که درمجموع 83 واحدی است که در اختیار سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری بوده و هرگونه افزایشی در این موارد تنها در چهارچوب قانون صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه با ایجاد هر بخشی نیاز به جایگاه خدماتی نیز داریم، بیان کرد: برای مثال باغ پرندگان افتتاح شده اما تاکنون هیچگونه جایگاه خدماتی برای آن تعبیه نشده و باید در این خصوص اقداماتی صورت بگیرد.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری بندرعباس با بیان اینکه نامههای زیادی در خصوص مجوز کانکسها برای این سازمان میآید که بیشتر آنها تقاضامند خارج عرف بودن صدور مجوز است، اظهار کرد: ما نمیتوانیم این کار را انجام دهیم و تقاضا هم در این خصوص از شورا نداریم!
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندرعباس نیز با بیان اینکه یکی از چالشها نوع واگذاری دکههای سطح شهر است، افزود: اکنون 137 دکه فعال که در گذشته زیر نظر سازمان میادین بودند از سال 94 بهعنوان کد درآمدی وارد سازمان فرهنگی ورزشی شده، آمار، آدرس، مالک و ... همه دکهها مشخص است.
محمدمهدی جهانبخش با تأکید بر اینکه از سال 79 واگذاری دکه نداشتیم و بدون دستور شورا هم نمیدهیم، اضافه کرد: مدتی است از سایر شهرهای سطح کشور آمارهایی گرفتیم و فهمیدیم در شهرهایی چون شیراز، کرمان و تهران قرارداد دکههایی که قدیمی هستند با نرخی که دادگستری تعیین میکند هرسال تمدید میشود.
رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآوردههای کشاورزی شهرداری بندرعباس در این جلسه تصریح کرد: در سال 96 هیچ واگذاری بدون رعایت تشریفات نداشتیم و نخواهیم داشت.
علی عامری سیاهوئی با اشاره به اینکه میخواهیم کانکسها را حذف کرده و بازارچههایی را در محلات احداث کنیم، خاطرنشان کرد: مشکل ما نامههایی است که از ارگانهای مختلف به سمتمان میآید، نامههایی که از استانداری، فرمانداری، بنیاد شهید و ... و با دستور مستقیم مسئولین به دستمان میرسد و ما را با مشکل مواجه کرده است.
نظر دهید