• 1395/07/06 - 09:15
  • - تعداد بازدید: 304
  • - تعداد بازدیدکننده: 62
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

نظام شورایی در قانون اساسی جمهوری اسلامی به طور کامل اجرای نشده است

: یاد و خاطره همه خبرنگاران و اصحاب قلم و رسانه که در طول تاریخ پرچم آگاهی بخشی و بیداری جوامع بشریت را بر دوش کشیدند و در این راه حتی جان خود را تقدیم کردند ، به ویژه شهدای رسانه کشور شهید صارمی و شهید دقت را گرامی می داریم


رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بندرعباس :


نظام شورایی در قانون اساسی جمهوری اسلامی به طور کامل اجرای نشده است


رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بندرعباس در نطق پیش از دستور با تبریک 17 مردادماه ، روز خبرنگار گفت : یاد و خاطره همه خبرنگاران و اصحاب قلم و رسانه که در طول تاریخ پرچم آگاهی بخشی و بیداری جوامع بشریت را بر دوش کشیدند و در این راه حتی جان خود را تقدیم کردند ، به ویژه شهدای رسانه کشور شهید صارمی و شهید دقت را گرامی می داریم


پرویز سالاری در این رابطه ادامه داد : یکی از وظایف اصحاب رسانه اطمینان از اعتبار حوادث ، اخبار و گزارشات است که بر اساس نقد منصفانه ، اطلاع رسانی واقع بینانه ، واقع گرایانه و شفافیت در جهت تبادل آرا و افکار باشد .


وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نباید به همه مسائل با دید سیاسی نگاه کرد ، گفت : شهید مدرس زمانی گفتند که "سیاست ما عین دیانت ماست "که متاسفانه امروز ، سیاست ما بر دیانت مان چربیده به طوری که همه موضوعات با دید سیاسی و جناحی نگاه می شود.


وی ادامه داد : نظام جمهوری اسلامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و رفراندوم ، جمهوری اسلامی به استقلال سیاسی وپس از دفاع جانانه در دوران دفاع مقدسکه همه ارتشهای دنیا به کمک صدام آمده بودندبه استقلال نظامی رسیدیم .اما هنوز به استقلال فرهنگی نرسیده ایم این در حالی است که بیس و پایه کار فرهنگ است اگر به استقلال فرهنگی برسیم به استقلال اقتصادی هم خواهیم رسید . به طور مثال فرهنگ پرهیز از اسراف ، تبذیر  و قناعت که در دین مبین اسلام جایگاه ویژه ای دارد هنوز به آن  نرسیده ایم و برخی مدیران به آن اعتقاد ندارند به عنوان نمونه می توان به فیش های نجومی بعضی از مدیران اشاره نمودکه در حال حاضر برای برون رفت از مسایل فرهنگی و اقتصادی به مدیران انقلابی نیاز داریم.


رئیس کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به بندهایی از قانون اساسی که درخصوص شوراها آمده است گفت : اصحاب رسانه باید به مردم در این رابطه آگاهی بخشی بدهند ، اصول قانون اساسی را باید به مردم بیاموزند .


سالاری تصریح کرد : یکی از بخش های مهم قانون اساسی به شوراها اختصاص یافته است .


وی ادامه داد : اهمیت شوراها به اندازه ای است که امام ( ره ) فرمان تشکیل شورا ها را قبل از تشکیل مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری صادر نمودند اما متاسفانه نظام شورایی در قانون اساسی مغفول واقع شده و با 20 سال تاخیر شوراهای شهر و روستا به عنوان ارگان تصمیم گیرو اجرایی در مدیریت محلی  تشکیل گردید .


سالاری گفت : از سال 61 قانون شوراها تصویب شد اما بعد از 17سال در سال 78شورا تشکیل گردید که در این مدت با وجود اینکه شوراها تشکیل نشده بود ، دولت ها از اختیارات شوراها کم کردند .وی خاطرنشان کرد : در حال حاضر اصول قانون اساسی در ارتباط با مدیریت محلی رعایت نمی شود زیرا تا زمانی که مدیریت واحد شهری اجرایی نشود ، در واقع اصول قانون اساسی رعایت نشده است.


سالاری بیان داشت : دولت و دولتی ها با این کار می خواهند بگویند که شوراها کارآمد نیستند، آنها می دانند اگر مدیریت محلی وارد کار شود و به مشکلات رسیدگی کند ، کارها انجام می شود و آنها بیکار می شوند . در صورتیکه دولت بایستی کوچک شود تا بتواندبا چابکی برنامه ریزی و نظارت کند.


رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر بندرعباس گفت : در حال حاضر دولت فربه است ، وقتی دولت فربه شود ، نظارت کم می شود و نتیجه آن می شود فیش حقوقی 150 میلیونی برای یک مدیر.


پرویز سالاری در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت : متاسفانه سال گذشته دولت طرحی به مجلس ارائه داد که در آن تعداد اعضای شوراها را کم کردند و تیر خلاص را امسال با افزودن ماده ای تحت عنوان ماده 4 برنامه ششم توسعه اجتماعی به شوراها زدند .


وی خاطرنشان کرد : در 100 سال تا 150 سال گذشته در تمام دنیا برای اداره شهرها از واحدهای مختلف عوارض دریافت می شود که طبق این ماده گفتند برای تسهیل کار شهرداری ها عوارض تجمیع شود و سپس به ارزش افزوده تبدیل شد و در نهایت با پرداخت آن به قسمت های مختلف 30 درصد به شهرداری رسید که این هم گفته شد به صورت مالیات دریافت شود . این در حالی است که در بحث مالیات و عوارض هر کدام برای خود جداگانه است .


سالاری ادامه داد : اگر این ماده حذف نشود دیگر در شورا و شهرداری امکان کار کردن نیست زیرا شهرداری باید بودجه خود را از مدیریت و برنامه ریزی دریافت کند . اگر این کار شود خیلی بهتر است که شوراها محترمانه حذف شوند .


رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر بندرعباس بیان داشت : از نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی می خواهیم که به این مهم توجه ویژه داشته باشند و به هویت شوراهای محلی در راستای اجرای فرمان امام ( ره ) توجه نمایند .


پرویز سالاری همچنین به ضعف موجود در شورای عالی استان ها اشاره کرد و گفت : از سال 61 قرار است دولت لایحه درآمد پایدار برای شهرداری ها تدوین کند که هنوز این کار صورت نگرفته است تنها به این علت که شورای عالی استان ها از نیروهای کارشناس و خبره بهره مند نیست که بتوانند در صحن مجلس شورای اسلامی از جایگاه شوراها دفاع کند . لذا باید ما به فکر فرستادن نمایندگان کار آمد در شوراهای فرادستی باشیم .


وی بیان داشت : از طرف مقام معظم رهبری امسال ، سال اقتصاد مقاومتی نامگذاری شده است که اگر اختیارات از شوراها گرفته شود خود به خود آن قسمت از اقتصاد مقاومتی که باید کارها به نهادهای عمومی و محلی واگذار شود ، عملا مخالف شعار سال مقام معظم رهبری است .


پرویز سالاری همچنین با اشاره به بدهکاری دولت به شهرداری ها گفت : از استاندار محترم به عنوان نماینده عالی دولت تقاضا دارم که درخصوص تسویه این بدهکاری ها اقدام کند خصوصا ارگان هایی مانند راه و شهرسازی که میلیاردها تومان بابت بافت فرسوده بدهکار هستند.


وی ادامه داد : وقتی دولت پول برای پرداخت بدهی خود ندهد چرا طبق اصل 44 قانون اساسی یکی از شرکت های خصوصی خود را به شهرداری واگذار نمی کند تا بتوان خدمات رسانی بهتری به مردم ازجمله افزایش فضای سبز ، خرید ناوگان حمل و نقل عمومی و ... داد .


سالاری در پایان خاطرنشان کرد : شهرداری ها را دولتی و سیاسی نکنید ، لذا از نمانیدگان محترم تقاضا داریم در دفاع از جایگاه پارلمان محلی و اجرای اصول قانون اساسی که یکی از قوانین مترقی جوامع بشری است و جایگاه والایی به لحاظ مردم سالاری دینی دارد توجه ویژه نمایند .


 

  • گروه خبری : نطق پیش از دستور
  • کد خبر : 1187
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید