• 1398/08/15 - 13:34
  • - تعداد بازدید: 226
  • - تعداد بازدیدکننده: 34
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مجید عسکری زاده :

عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: ایده شهر خلاق ایده‌ای نو در حوزه مدیریت شهری است

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس، مجید عسکری زاده در نطق پیش از دستور یکصد و سی و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان کرد: از مجموعه شهرداری بندرعباس برای کسب جایگاه شهر بندرعباس در شبکه جهانی شهرهای خلاق قدردانی می شود، ثبت یونسکو می‌تواند بندرعباس را به دنیا معرفی کند.

به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس، مجید عسکری زاده در نطق پیش از دستور یکصد و سی و هشتمین جلسه شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان کرد: از مجموعه شهرداری بندرعباس برای کسب جایگاه شهر بندرعباس در شبکه جهانی شهرهای خلاق قدردانی می شود، ثبت یونسکو می‌تواند بندرعباس را به دنیا معرفی کند.


مجید عسکری زاده تصریح کرد: شهرهای خلاق به عنوان مراکز نوآوری خلاقیت و تبدیل ایده به ثروت قلمداد میگردند و از آنجا که ایده و نوآوری عناصر اصلی رقابتی در عصرجهانی شدن هستند داشتن شهرخلاق آرزوی هرجامعه ای است که در مقطع فعلی شهر بندرعباس از طرف یونسکو به عنوان شهری خلاق در زمینه صنایع دستی معرفی شده است.


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بندرعباس در ادامه خاطرنشان کرد: این رویکردی فرهنگی درتوسعه شهر محسوب و دراین رویکرد شهر بندرعباس باید بتواند محیطی جذاب برای جذب و پرورش استعدادها، نوآوریها و ایده ها باشد و بتواند ازایده ها و خلاقیت افراد چه افرادخاص و ویژه مثل هنرمندان، دانشمندان، نویسندگان و چه ازایده های شهروندان عادی درجهت حل مسائل اساسی و نیز درجهت پایه ریزی رشد و توسعه ای خلاق بهره ببرد. دراین نگرش فرهنگ پایه اصلی توسعه محسوب و سایربخشها از آن متاثر است.


وی عنوان کرد: اساس اقتصادی شهر برپایه فرهنگ و منابع فرهنگی است و ازمفاهیمی چون صنایع فرهنگی، صنایع خلاق و اقتصاد خلاق سخن به میان می آید.


عسکری زاده گفت: جذب و پرورش استعدادها و ایده ها نیازمند محیطی تنوع پذیر بردبار و باز است بطوریکه افراد خلاق بتوانند به راحتی درآن فعالیت و کار کنند. یک شهرخلاق باید بتواند گروه های مختلف اجتماعی با فرهنگهای مختلف را درخود پذیرا باشد.


وی افزود:ایده شهر خلاق مبحثی نو و مورد توجه در حوزه مطالعات و برنامه‌ریزی شهری و به ویژه مدیریت شهری بوده و بر بهتر شدن محیط زندگی و ارتقای کیفیت زندگی شهروندان تأکید دارد. فلسفه شهر خلاق این است که همیشه در یک مکان پتانسیل‌های خلاقی وجود دارد،  و شرایط باید به‌گونه‌ای باشد، که مردم فکر کنند، برنامه‌ریزی نمایند و در استفاده از فرصت‌های به وجود آمده، ابتکار عمل داشته باشند. هم‌چنین شهروندان بتوانند مسائل شهری مهارنشدنی را اداره و شهر با استفاده از اصطلاحاتی چون «شهر خلاق» و «طبقه خلاق»، که بیانگر اهمیت فرهنگ و هنر در بافت شهری است، به‌طور فزاینده‌ای در مرکز توجه قرارگیرند. 


رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر بندرعباس بیان کرد: مزایای پیوستن به شبکه شهرهای خلاق این است که با ثبت شهر بندرعباس در شبکه شهرهای خلاق، شهر در سطح جهان شناخته می شود که این امر، جذب گردشگر و سرمایه خارجی و رونق بیشتر  را در پی و در نتیجه شهر از لحاظ اقتصادی در مسیر پایداری گام بر می دارد و لزوم استفاده از مواد و مصالح بوم آورد در رونق هر یک از دسته بندی ها، شهر را در دستیابی به توسعه پایدار زیست محیطی یاری می کند.


وی در ادامه افزود: ارتباط با فرهنگ های گوناگون و در نتیجه شناخت بیشتر خود و تلاش برای گسترش عدالت اجتماعی در استفاده از صنایع خلاق، حرکت در مسیر پایداری اجتماعی را موجب می شود و این پیشرفت ها در درازمدت می تواند با همکاری های بین المللی کامل شوند، بنابراین همکاری های بین المللی راه را برای پیشرفت در دسته مورد نظر و نیز بیشتر شناخته شدن شهر نزد کشورهای مختلف هموار می کند.


عسکری زاده تصریح کرد: بیشتر شناخته شدن ویژگی خاص شهر خلاق نزد جهانیان، موجب جذب گردشگر به آن شهر خلاق می شود و جذب گردشگر علاوه بر رونق بخشی به آن خلاقیت خاص، می تواند توسعه صنایع جانبی شهر را در پی داشته باشد. در نتیجه رونق صنایع خلاق و نیز ارتباطات بین المللی میان شهرهای خلاق می تواند به رونق اقتصاد و افزایش اشتغال در شهر و نیز ارز آوری در سطح ملی بیانجامد.

  • گروه خبری : نطق پیش از دستور
  • کد خبر : 8228
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید