• 1398/03/01 - 21:50
  • - تعداد بازدید: 135
  • - تعداد بازدیدکننده: 30
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
رییس شورای  اسلامی شهرستان بندرعباس

طرح تفضیلی محلی برای کسب در آمد شده است

رییس شورای  اسلامی شهرستان بندرعباس با اشاره به فرا رسیدن شبهای قدر، شبهای نزول رحمت ومغفرت الهی و بخشش گناهان گفت : فرا رسیدن 29اردیبهشت سال 96 ،سالروز انتخابات  شورای پنجم را گرامی می داریم که در این روز  شورای پنجم شکل گرفت و متعاقب آن شورا های فرا دست و شورای عالی استانها به عنوان یک پارلمان بالا دستی در جهت قانونگذاری و نظارت بر امور شهر و روستاها تشکیل شدند. 


پرویز سالاری در سی و سومین جلسه این شورا بیان داشت : این باور قلبی امام (ره) بود که شورا ها را پذیرفت و فرمان تشکیل شورا ها را 80 روز پس از پیرو زی انقلاب اسلامی را دادند. اما متاسفانه مدیران به ویژه دستگاههایی مانند دولت و مجلس شورای اسلامی که باید به این نهاد کمک کنند  تا این نهاد ها در جهت رفع  گرفتاری مردم گام بردارند به وظیفه خود خوب عمل نکردند .


 وی با بیان اینکه  شورا های شهر و روستاهم شان اجرا یی دارند وهم شان نظارتی ادامه داد : در سال61 قانون شورا ها در مجلس شورای اسلامی تصویب شد اما هنوز شورا ها تشکیل نشده بودکه بخش زیادی از اختیارات شورا ها  کم شد ودر اصلاحات مختلف این اختیارات کمتر و کمترشد.


سالا ری تاکید کرد : شورا های فعلی ما تنزل پیدا کرده اند ودر حد شوراهای شهرداری و دهیاری شده اند. 


وی افزود : رییس جمهور در دور اول قول داد که مدیریت واحد شهری اجرایی شود اما متاسفانه در دور اول عملیاتی نشد و در دور دوم نیز تا کنون اجرایی نشده است که امیدوا ریم این امر تحقق پیدا کند تا  شورا ها به رسالت اصلی خود برسند .


رییس شورای اسلامی شهرستان بندرعباس هدف از نشست این جلسه را بررسی مشکلات روستا هایی که به شهر تبدیل شدند عنوان کرد و گفت :  یک سری چالش ها و اشکالات وجود دارد که بر همین اساس از مدیران دستگاه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و منابع طبیعی استان دعوت شده است . 


پروی زسالا ری خاطر نشان کرد : یکی از کلیدی ترین مفاد و محور های جامع شهری وزیر بنایی شهری و روستایی سه ضلع دارد که یک ضلع آن بنیاد مسکن در روستا ها و مسکن و شهر سا زی در شهر ها ، ضلع دوم شورا های شهر و ضلع سوم آن   شهر دا ریها و دهیا ریهاست.


وی تاکید کرد : به دلیل عدم نظارت کافی شورا ی عالی شهر سازی و معماری که خود متولی طرح های جامع و تفضیلی شهرو روستا است و همچنین عدم نظارت بنیاد مسکن و عدم نظارت شورا های شهر و روستا ،شهردا ریها و دهیا ریها از طرح های تفضیلی به عنوان یک ابزار در جهت درامد زایی استفاده  می کنند به طور مثال با تغییر کاربری ها متاسفانه طرح تفضیلی محلی برای کسب در آمد شده است . 


وی با بیان اینکه 48  درصد بندرعباس  بافت فرسوده و سکونت گاه غیر رسمی است افزود : باید مراقب و پیشگیری نمود که مناطقی مانند قلعه قاضی ، تخت ، تازیان  و فین  که به شهر تبدیل شدند به بلای بندرعباس دچار نشوند و سکونت گاههای غیر رسمی در آنها  ایجا نشود زیرا در این نقاط آسیب ها و مشکلات زیادی شکل می گیرد همچنین عدم وجود معبر مناسب در این مناطق در مواقع سیل و غیره خطراتی را برای جمعیت ساکن به وجود خواهد آورد . 


سالاری تصریح کرد : اینجاست که بنیاد مسکن و منابع طبیبی به عنوان دو نهاد انقلابی باید درروستا ها و روستا هایی که نزدیک شهر ها هستند  شرایطی فراهم کنند که مهاجرت معکوس شکل بگیرد  و این جمعیتی که در حاشیه شهر ها زندگی می کنند به روستا ها برگردند.


رییس شورای اسلامی شهرستان بندرعباس گفت :  خوشبختانه گروهی در بانک رسالت که کار  رسالت اجتماعی برای روستا ها دارند برای مشاغل خرد وام ها و تسهیلاتی در نظر میگیرند به شرطی که مردم روستاها در روستا ها باشند  که در این رابطه اگر بنیاد مسکن و منابع طبیعی کمک کنند کار بهتر و سریعتر شکل خواهد گرفت . 


وی ادامه داد : لازم است مشوق ها و تسهیلاتی برای ساخت و ساز در روستا ها در نظر گرفته شود تا بتوانیم جمعیت شهر ها را کمتر کنیم که در این صورت قطعا آسیب ها نیزکمتر خواهد شد  ، به طور مثال مدارس  در روستاها به دلیل کمی جمعیت تعطیل می شوند اما در شهر ها دو نوبته و سه نوبته   با جمعیت با لای 40 نفر تشکیل می شوندکه آسیب جدی به بچه ها وارد می شود .


پرویز سالاری با بیان اینکه  مردم باید احساس کنند در فضای عمومی شهر و روستا به خواسته های آنها توجه می شود گفت : مشکل عمده دیگر طر ح های جدید  است که پیاده راهها  در آن مشخص نیست و در تسخیر افراد قرارگرفته است .


وی ادامه داد :در شهر هایی که جدید ساخته می شوند بایستی معبر عمومی مشخص باشدتا به مصیبت بندرعباس گرفتار نشوند. 


رییس شورای اسلامی شهرستان بندرعباس  افزود : در بندرعباس پیاده راهها اینقدر باریک است که در صورت ساخت و ساز پیاده راه مسدود می شود و اگر کسی زخمی یا فوت شود شهر داری باید دیه بدهد زیرا شهرداری متولی پیاده راهها است کسی که ساخت و ساز می کندتا سقف اول می تواند یک سوم پیاده راه را بگیرد و باقی ساخت و ساز را باید از طبقه اول خود استفاده نماید  که متاسفانه می بینیم وقتی ساخت و ساز است کلیه پیاده راه مسدود می شود و شهروندان از خطرات جانی ومالی در امان نیستند.


پرویز سالا ری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روز ملی ارتباطات و روابط عمومی گفت :  روابط عمومیها بهترین تریبون برای بیان دستاورد ها هستند که مردم با شنیدن و دیدن آنها امید وار شوند و دشمنانی که در بوق نا امیدی می دمد تا مردم را از نظام و انقلاب دلسرد کند و مردم را از نظام بگیرد را مایوس کنند

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 7579
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید