کیانوش جهانبخش
روند توسعه شهر بندرعباس کند است/ دلیل این کندی عدم مسؤولیتپذیری صنایع و ضعف در مطالبهگری است
ما در شهری زندگی میکنیم که مختصات و شرایط اجتماعی خاصی دارد به طوری که باید برای تحقق خواست مردم شهرمان وارد چالشهای متنوعی شویم تا بتوانیم گوشهای مطالبات کهنه مردم را به پیش ببریم...
عضو شورای شهر بندرعباس گفت: ادارات و دستگاههایی که امکاناتی را با پول بیتالمال ایجاد کردهاند با مردم به اشتراک بگذارند.
به گزارش جنوب ایران، کیانوش جهانبخش در دیدار با جمع زیادی از دانشجویان دانشگاههای بندرعباس اظهار کرد: شوراهای شهر و روستا هنوز در قانون جایگاه خودشان را آن طور که باید و شاید به دست نیاوردهاند و عملا بسیاری از انتظاراتی که مردم از شوراها و منتخبین خودشان دارند و به حق نیز هست، عملا در توان اعضای شوراها برای تحقق آن نیست و همین موضوع، مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی افزود: یکی از نیازهای جدی ما در کشور تحقق قانون مدیریت واحد شهری است به طوری که بتوان رای و نظر مردم را به طور مستقیم در همه بخشها و اجزای شهر جاری کرد و در عمل یک همافزایی برای توسعه شهرها بوجود آورد و از بسیاری از موازیکاریها نیز بر حذر بود.
مردم نباید منتخبان خودشان را تنها بگذارند
عضو شورای شهر بندرعباس با بیان این که مردم پس از رای دادن به نماینده خود در مجلس شورای اسلامی و یا در شورای اسلامی شهر نباید او را تا 4 سال بعد تنها بگذارند، افزود: مطالبهگری یکی از لوازم اصلی تحقق خواست مردم و خودپالایشی افراد و دستگاهها است و به تصمیمات کلان در کشور و شهر جهت میدهد و ما نباید از این مهم غافل باشیم.
جهانبخش گفت: ما در شهری زندگی میکنیم که مختصات و شرایط اجتماعی خاصی دارد به طوری که باید برای تحقق خواست مردم شهرمان وارد چالشهای متنوعی شویم تا بتوانیم گوشهای مطالبات کهنه مردم را به پیش ببریم. به عنوان مثال ما در بندرعباس و با وجود دهها صنایع کلیدی و راهبردی کشور و با وجود بندری عظیم در مجاورت شهر بندرعباس نباید در نیازهای اولیه توسعه شهری گرفتار باشیم.
وی خاطرنشان کرد: روند توسعه شهری بندرعباس کند است و دلیل اصلی آن نیز عدم مشارکت بخشهای اقتصادی همجوار بندرعباس در روند توسعه شهری و فقدان وجود برنامهای جامع و کلان برای توسعه هرمزگان و بندرعباس است.
بندرعباس متناسب با جایگاهش در اقتصاد در کشور رشد کافی نداشته است!
عضو شورای شهر بندرعباس خاطرنشان کرد: بسیاری از شهرهای بزرگ کشور و مراکز استانها از منابع دولتی برای توسعه زیرساختهایشان بهرهمند میشوند اما این امکان برای شهر بندرعباس در طول یک دهه اخیر فراهم نبوده است و بندرعباس متناسب با جایگاهش در اقتصاد در کشور رشد کافی نداشته است.
جهانبخش تصریح کرد: ما منکر زحمات و تلاشهایی که تاکنون برای رشد و توسعه بندرعباس در طول همه سالها صورت گرفته، نیستیم اما معتقدیم که شهری با ساحلی وسیع و بارانداز اصلی جزایر و کانون اقتصادی کشور باید پیشرفتهتر و توسعهیافتهتر از شرایط امروزی خود باشد و در این زمینه تنها اعضای شورا نمیتوانند کار را به سرانجام برسانند بلکه باید یک حرکت جمعی در میان مدیران و مسؤولان در این راستا شکل گیرد.
قانون هنوز درباره شوراها سکوتهای زیادی دارد
وی درباره پیگیریهای شورای شهر بندرعباس از ادارات و دستگاهها و بخصوص از صنایع غرب استان نیز اظهار کرد: در طول چند سال اخیر شرایط مالی دولت مناسب نبود اما در همین شرایط نیز به طور جد پیگیر توسعه بندرعباس در حد اختیارات و تواناییهای شورای شهر بودیم اما در بسیاری از موارد بدلیل سکوت قانون درباره نقش شوراها، نتوانستیم آنطور که باید و شاید دستگاهها و صنایع را برای توسعه شهر پای کار بیاوریم.
عضو شورای شهر بندرعباس گفت: شورای چهارم یکی از مطالبهگرترین دورههای شورای شهر بندرعباس بود. ما همه تلاش خودمان را در این سه سال و اندی به کار گرفتیم تا برخی از صنایع غرب بندرعباس که اساسا نسبتی با شهر نداشتند، خودشان را در معرض مجموعهای از مطالبات ببینند و برای پاسخگویی به این مطالبات دست به کار شوند و شک ندارم که در آینده دستاوردهای وسیعتری را نیز برای بندرعباس به دنبال خواهد داشت.
همه حرف ما این است که چطور صنایع مجاور اصفهان به توسعه شهری کمک میکنند اما در بندرعباس ...
جهانبخش خاطرنشان کرد: همه حرف ما این است که صنایعی که همه پرسنل آنها در بندرعباس زندگی میکنند و از امکانات شهری بندرعباس بهره میبرند به توسعه شهر کمک بیشتری داشته باشند. به عنوان مثال صنایع همجوار با شهر اصفهان سالانه صدها میلیارد به توسعه شهر و اجرای پروژههای عمرانی و توسعه زیرساختهای آن کمک میکنند اما صنایع استان ما اساسا تاکنون گامی جدی در این راستا برنداشتهاند.
وی تأکید کرد: صنایع، دستگاهها و اداراتی که در بندرعباس مستقرند باید امکاناتی را که با بودجه بیتالمال ساختهاند با مردم به اشتراک بگذارند و این ظرفیتها را صرفا در اختیار خودشان نگیرند. اساسا معنا ندارد که استخر، سالن ورزشی و یا زیرساختی از پول بیتالمال در همین شهر ساخته شود و فقط امکان استفاده از آن برای عده معدودی فراهم باشد و آنگاه بچههای این شهر در حسرت امکانات باقی بمانند و استعدادهایشان به هدر برود.
عضو شورای شهر بندرعباس اضافه کرد: پالایشگاهها و صنایع نفتی و گازی در اغلب استانهای نفت و گازخیز اقدام به ساخت بیمارستان و یا مراکز بهداشتی و درمانی مجهز کردهاند اما در هرمزگان برغم جایگاه ویژه در تولید نفت و گاز در کشور عملا گامی هر چند کوچک در این زمینه برداشته نشده است.
جهانبخش در پایان گفت: روزهای روشنی پیش روی استان هرمزگان و شهر بندرعباس است اما باید انسجام، همدلی و حرکت منطقی و هوشمندانه خودمان را در این مسیر حفظ کنیم و با وحدتی حداکثری در این راه گام برداریم.
نظر دهید