بررسی بافت فرسوده و طرح جامع و تفضیلی شهر بندرعباس در شورای شهر
پرویز سالاری گفت: کارهای عمرانی جسم شهر است اما مناسبت ها و ارتباطات اجتماعی به عنوان روح و فرهنگ شهر نباید از یاد برد.
پرویز سالاری گفت: کارهای عمرانی جسم شهر است اما مناسبت ها و ارتباطات اجتماعی به عنوان روح و فرهنگ شهر نباید از یاد برد.
به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس، رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در جلسه شورای شهر بندرعباس که با دستور کار بررسی بافت فرسوده و طرح جامع و تفصیلی شهر بندرعباس با حضور مدیرکل راه وشهرسازی استان هرمزگان و شهرداربندرعباس و معاونین وی تشکیل شد، بیان کرد: اگر شهری در زمینه مدیریت شهری موفق بوده است و توانسته مؤلفه های لازم توسعه و مدیریتی که در آن شهر تأثیر گذار هستند را به یک سمت سوق دهند، پارلمان شهری در متحدسازی مدیران نقش بسزایی دارد.
سالاری گفت: باید به دنبال تحکیم و تقویت بین شهروندان و یک تعادلی بین ساخت و ساز ها و ارتباطات و تعاملات اجتماعی باشیم.
وی با اشاره به اینکه شهر مانند یک موجود زنده است که نیاز به تحرک و پویایی دارد اظهار کرد: توانستیم در دوره چهارم شورای شهر در زمینه های فرهنگی به ویژه شورای اجتماعی محلات با همراهی وهمکاری مدیران بویژه پایگاههای مقاومت بسیج دربخش قرارگاههای فرهنگی در محلات و درحوزه ورزش بویژه ورزش بانوان گامهای مؤثری برداریم.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به اینکه در حوزه های ورزشی و فرهنگی در محلات توانسته ایم برنامه های مناسبی اجرا کنیم، اضافه کرد: موضوعات مهمی از جمله طرح جامع توسعه شهری در دستور کار قرار داریم و باید شوراهای شهر در آن مشارکت داشته باشند.
سالاری با تقدیر وتشکر از همراهی مدیران شهری و استانی با شورای شهر گفت: در دوره چهارم شورای شهر بیش از 50 درصد جلسات ما با حضور مدیران شهری برگزار شد و اگر موفقیت هایی در شهر صورت گرفته با همراهی مدیران شهری بوده است.
وی تصریح کرد: شوراهای شهر و روستا برای تمرکز زدایی ایجاد شدند تا بتوانند قانون ها و روش ها با فرهنگ و ساخت و سازها مطابقت داشته باشند.
سالاری با تأکید بر دستور کار قرار دادن سبک زندگی ایران اسلامی متناسب با شرایط اقلیمی و زیست محیطی، اضافه کرد: برابر بند 5 قانون شورای عالی معماری و شهرسازی و بند 34 ماده 78 قانون شوراها، هر گونه طرح تفصیلی شهر بندرعباس باید توسط شهرداری تهیه و در شورای شهر به تصویب برسد.
رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس با اشاره به اینکه قسمت شرقی محله سنگ کن در محدوده شهری قرار ندارد اما شهرداری به ارائه خدمات می پردازد، افزود: متأسفانه این عوامل نتیجه عدم تمرکز در اجرای برنامه هاست.
سالاری با بیان اینکه انتظار داریم نقاطی از شهر به ویژه بافت های فرسوده نگاه ویژه ای به آن ها شود، تصریح کرد: چهره زشتی از شهر در بافت های فرسوده ایجاد شده است که انتظار می رود دولت در این بخش ها ورود کرده و اداره کل راه و شهرسازی استان بتواند در این زمینه اقدامات موثری انجام دهد.
وی در پایان با اشاره به اینکه انتظارمان از اعضای غایب این است به تعهدات خود پایبند باشند، اظهار کرد: باید اعضای شورا با توجه به سوگندی که یاد کرده ایم تا آخرین روز شورا نسبت به ادای دین خود به مردم اهتمام ویژه ای داشته باشیم و در تصمیمات شهری نقش عمده ای داشته باشیم تا مسائل ومشکلات شهروندان حل شود و حتی به دنبال آن هستیم از افراد منتخب جدید در جلسات بعدی دعوت کنیم تا با محیط و فضای کاری آشنا شوند.
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان خبر داد:
آماده سازی ۳۵۰ هکتار زمین در بندرعباس برای ساخت خانه های ویلایی
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان با بیان اینکه آماده سازی ۳۵۰ هکتار زمین به اتمام رسیده است، گفت: ۳۵۰ هکتار زمین در اطراف شهر بندرعباس برای ساخت خانه های ویلایی مشخص شده است.
غلامحسین شیری با بیان اینکه ۴۶ درصد بافت شهر بندرعباس فرسوده است، بیان داشت: خوشبختانه هدفگذاری برای اصلاح بافت فرسوده است.
وی عنوان کرد: ۳۵۰ هکتار زمین درکنار شهر بندرعباس توسط پیمانکار در حال آماده سازی است و قطعه بندی و فاز بندی این اراضی انجام شده است. همچنین مشاوران خوبی برای ارائه طرح های مناسب در حال طراحی است.
شیری اظهارداشت: حدود ۴۸ کیلومتر خیابان برای این ۳۵۰ هکتار مشخص شد و در حال ساخت است، همچنین برای تولید ۱۶۰ کیلومتر جدول کشی با یک شرکت حرفه ای برای تولید جدول قرار داد بسته ایم. قرار شد تمام کیفیت های شهرسازی در این اراضی رعایت شود و کار بی کیفیتی مثل شهرک پیامبر اعظم نمی خواهیم ارائه دهیم.
شیری با بیان اینکه ۶۰میلیارد تومان برآورد هزینه برقرسانی این منطقه است، ابرازداشت: برنامه ریزی برای اسکان دهکهای ۵ تا ۱۰ در ۳۵۰ هکتاری با کاربری منازل ویلایی انجام شده است.
وی افزود: در این منطقه پارکها به صورت تخصصی با توجه به گونه های گیاهی استان طراحی شده است، همچنین ایجاد ۱۶.۶ هکتار دریاچه در این منطقه در نظر گرفته شده است.
به گفته مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان، قیمت کارشناسی در این منطقه در فاز اول هر متر مربع۴۵۰ هزار تومان خواهد بود و در فاز های بعدی به صورت پلکانی قیمت افزایش می یابد. از محل فروش این اراضی اعتبار مورد نیاز برای بهسازی و ساماندهی بافت فرسوده در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی افزود: ۱۵۰ هکتار دیگر برای کارمندان دولتی در شهر بندرعباس مشخص کرده ایم که هزینه آماده سازی آن ۱۲۹میلیارد تومان بوده است، کسانی که کارمند دولت در شهر بندرعباس هستند، با حکم کارگزینی می توانند این اراضی را با قیمت هر متر مربع ۲۵۰ هزار تومان تحویل بگیرند. هر ۲۵۰ متر به ۴ خانوار جهت ساخت تحویل داده می شود. این طرح در ۱۰ شهر دیگر استان انجام خواهد شد.
شیری با بیان اینکه مشارکت سایر دستگاه های استان بسیار ضعیف است، بیان داشت: در مسکن مهر با مشکلات زیادی روبرو هستیم و متاسفانه حمایت و همکاری دستگاههای متولی در ارائه خدمات در شهرک پیامبر اعظم راضی کننده نیست.
شهردار بندرعباس:
یکی از مؤلفه های اساسی و اصلی شهر تغییر و تحول در بافتهای فرسوده است
عباس امینی زاده دراین جلسه گفت: بافت فرسوده یکی از موضوع های اساسی ومهم در شهر بندرعباس است.
شهردار بندرعباس افزود: اگر به دنبال تحول در شهر بندرعباس هستیم یکی از مؤلفه های اساسی و اصلی آن ایجاد تغییر و تحول در بافتهای فرسوده و یا سکونتگاههای غیر رسمی است.
وی با اشاره به اینکه برای تغییر در بافت فرسوده نیاز به یک مهندسی تغییر وتحول است، خاطر نشان کرد: در مهندسی تغییر و تحول در بافت فرسوده ابتدا نیاز به یک برنامه منسجم و همه جانبه است که چارچوب آن با همراهی شهرداری بندرعباس و راه شهرسازی هرمزگان آماده شده است.
امینی زاده در ادامه با اشاره به اینکه مشارکتهای مردمی بسیار مهم و اساسی است، بیان کرد: در هر بافت فرسوده ای اگر مشارکت مردم افزایش یابد و احساس تعلق خاطربیشتری در این برنامه داشته باشند کار پیشرفت بهتری خواهد داشت.
شهردار بندرعباس گفت: باید در این زمینه به دنبال افزایش مشارکت عمومی مردم و ساکنین این محلات باشیم.
وی افزود: برنامه طرح تفصیلی یک برنامه اثر گذار و اساسی است و اگر بتوانیم در مهندسی تغییر و تحول بافت فرسوده از طرح تفصیلی در این تغییر استفاده بهینه کنیم بسیار اثر گذار است.
نظر دهید