• 1395/07/05 - 09:28
  • - تعداد بازدید: 267
  • - تعداد بازدیدکننده: 18
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تشکیل شورای اجتماعی محلات تقویت هویت محله ای

پرویز سالاری

تشکیل شورای اجتماعی محلات تقویت هویت محله ای


شوراهای اسلامی به عنوان یک سرمایه اجتماعی یادگار ماندگار حضرت امام (ره) برخواسته از آزادی مردم در حکومت ولایی مردم سالاری دینی است،شوراهای اسلامی چه در شهر و چه در روستا در مدت فعالیت خود در حوزه های مختلف فرهنگی ،اقتصادی،عمرانی و....  خدمات زیادی انجام داده است بر همین اساس گره های مختلفی در حوزه های مختلف شهری و روستایی به دست اعضا شورا در این دوره و ادوار گذشته باز شده است .


هر شهر با مردم آن شهر شناخته میشود لذا بایستی مردم شهر را در اداره شهر مشارکت داد مردم باید احساس کنند حل موضوعات و معضلات شهری در جهت منافع آنها ست در همین راستا شورای چهارم با تشکیل شورای اجتماعی محلات علاوه بر تقویت هویت محله ای در جهت تقویت شهری، اولویت بندی مسایل مختلف فرهنگی، اجتماعی،اقتصادی و عمرانی شناخت آسیبهای اجتماعی، آموزش مهارتهای زندگی تقویت همبستگی اجتماعی و تقویت باورهای دینی با محوریت این شورا در محلات انجام می شود که در سالجاری برای اولین بار تعدادی از شوراهای اجتماعی محلات کارشان را در محلات آغاز کردند.


 سرمايه وسرمایه گذار در کشور سیال است و راه خودش را پیدا می کند لذا شورای چهارم در جهت شناسایی و بهره گیری هدفمند از سرمایه و سرمایه گذاری به فرصتهای اجتماعی،اقتصادی و کارآمد کردن مدیریت در آمدها و منابع در آمدی با رویکرد مشارکتی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی کمیسیون سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی تشکیل داد که این کمیسیون با ارائه طرح در جهت اعمال مشوقها،کاهش مقررات زاید، برنامه های آموزشی استفاده از نیروهای متخصص و ماهر و برگزاری همایشهای فرصتهای سرمایه گذاری گامی موثر در جذب سرمایه گذاری و سرمایه برداشته است. در دستگاههای اداری،شهرداری زیر ذره بین است چون عملکرد این نهاد در ارتباط مستقیم با شهروندان بوده و بزرگترین سرمایه اجتماعی آن بشمار می آید.


درهمین راستا شورای چهارم،با تشکیل کمیسیون بازرسی،نظارت و ارزیابی در جهت نظارت همگانی بعنوان اصل مهم اسلامی ،گام برداشته است. پیش از این، شهروندان،تنها در ساختمان ستاد شهرداری بندرعباس ،برای بررسی مشکلات شهروندی به دیدار نمایندگان خود در پارلمان محلی می آمدند . از آغاز شورای چهارم،برای آسان شدن فرآیند دیدار شهروندان، رییس و اعضای شورا علاوه بر حضور در مناطق و محلات ،در  روزهای زوج،در شهرداری های مناطق سه گانه حضور می یابند و از نزدیک و بدون واسطه ،پاسخگوی مطالبات شهروندان هستند. علاوه بر آن،این شورا به استناد ماده173 قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی و اجتماعی ، در جهت ارتقای جایگاه شوراها با هدف دستیابی به ساختار مناسب و مدیریت هماهنگ و یکپارچه شهری در حریم و محدوده شهری با رویکرو تحقق توسعه پایدار ،تمرکز مدیریت از طریق واگذاری وظایف دستگاههای دولتی به بخشهای خصوصی،تعاونی و شهرداریها گامهایی را برداشته و در تلاش برای به سرانجام رساندن این بخش معطل مانده از قانون برنامه پنجم است. امید که در این وجیزه، توانسته باشیم بخشی هر چند اندک و گذرا از مهمترین سرفصل های کاری دوره چهارم شورای اسلامی شهر بندرعباس كه برأي اولين باردراين دوره انجام شده است ،به پیشگاه شهروندان، ارائه کرده باشیم. با آغوشی باز همچنان درخدمت شهروندان و پیشنهادهای سازنده شان هستیم .


پرویز سالاری


رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس


 


 

  • گروه خبری : یادداشت ها
  • کد خبر : 1148
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید