• 1398/10/11 - 21:27
  • - تعداد بازدید: 188
  • - تعداد بازدیدکننده: 14
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مجید عسکری زاده

ضرورت ایجاد مرکز پژوهش ها و‌ مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر بندرعباس

مطمئنا یکی از مسائل پیچیده در دنیای امروز ما گسترش بیش از حد جمعیت در شهرهای بزرگ می باشد. که برخی از شهرهای کشور ما نیز از این مشکلات بی نصیب نمانده اند ،بخصوص در استان هرمزگان که با توجه به افزایش روز افزون جمعیت در شهرهای بزرگ آن نظیر بندرعباس و... همچنین رویارویی با مسائل پیچیده حوزه مدیریت شهری، ضرورت ایجاد مرکز علمی و پژوهشی احساس می شود. و از آنجا که پایه و اساس مدیریت، پژوهش و تحقیق می‌باشد، مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز به عنوان بازوی علمی، تحقیقاتی با هدف انجام مطالعات به منظور ارائه نظرات کارشناسی و مشورتی به اعضای شورای اسلامی و کمیسیون‌های گوناگون شورا، می تواند همانند دیگر شهر های بزرگ تاسیس شود. این مرکز به منظور مبتنی کردن تصمیم گیری ها بر روش های علمی و بررسی های کارشناسی شورای اسلامی بندرعباس راه اندازی خواهد شد .



مطمئنا یکی از مسائل پیچیده در دنیای امروز ما گسترش بیش از حد جمعیت در شهرهای بزرگ می باشد. که برخی از شهرهای کشور ما نیز از این مشکلات بی نصیب نمانده اند ،بخصوص در استان هرمزگان که با  توجه به افزایش روز افزون جمعیت در شهرهای بزرگ آن نظیر بندرعباس و... همچنین رویارویی با مسائل پیچیده حوزه مدیریت شهری، ضرورت ایجاد مرکز علمی و پژوهشی احساس می شود. و از آنجا که پایه و اساس مدیریت، پژوهش و تحقیق می‌باشد، مرکز پژوهش و مطالعات راهبردی شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز به عنوان بازوی علمی، تحقیقاتی با هدف انجام مطالعات به منظور ارائه نظرات کارشناسی و مشورتی به اعضای شورای اسلامی و کمیسیون‌های گوناگون شورا، می تواند همانند دیگر شهر های بزرگ تاسیس شود. این مرکز به منظور مبتنی کردن تصمیم گیری ها بر روش های علمی و بررسی های کارشناسی شورای اسلامی بندرعباس راه اندازی خواهد شد .کاهش هزینه ها،افزایش درآمد،شناسایی و رفع مشکلات شهری، استفاده از تفکرات خلاق در تصمیم گیریها، کمک گرفتن از دانشگاه ها و افزایش رضایتمندی مردم از نتایج کاری این پژوهش سرا می تواند باشد.




با توجه به اینکه این پژوهش سرا فعالیتهای موازی را کاهش خواهد داد انتظار می رود پژوهش سرا پیگیر نیازهای اصلی مردم و شهر باشد تا برنامه ریزیهای آینده بر اساس مشکلات اصلی صورت گیرد. افتتاح مرکز پژوهش های شورا می تواند آغاز تغییر نگرش در مجموعه مدیریت شهری باشد. زیرا ما در شهر مشکل مدیریت منابع داریم که با پژوهش و تحقیقات می توان هزینه ها را مدیریت کرد و از این ظرفیت بجا استفاده کرد. هدف این است که قبل از اجرای پروژه‌های مدیریت شهری کار مطالعاتی صورت بگیرد، معایب و مزایا مشخص شود و پس از بررسی‌های پژوهشی فعالیت ها را آغاز کرد که در این مسیر قطعا دفتر پژوهشی در شناخت مسیر اصلی کمک رسان ما خواهد بود.نکته مهم در این مورد، ضرورت تأسیس مرکز پژوهشها می باشد زیرا مدیران شهری در کنار مسائل فیزیکی و عملیاتی شهر باید به مسائلی محیطی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز بپردازند. پژوهش سرا کانون تجمیع مطالعات شهری خواهد بود . این مرکز به عنوان اتاق فکر و مرکز مطالعات راهبردی مدیریت شهری و شورا فعالیت خواهد کرد. همچنین این مرکز با هدف برنامه‌ریزی، کارشناسی علمی در اداره شهر ایجاد خواهد شد و با نگرشی نوین به مقوله تحقیق و توسعه و پژوهش به عنوان حلقه مفقوده توسعه که باید بیش از گذشته مورد توجه مدیران و متصدیان امر مدیریت شهری قرار گیرد، تلاش خواهد کرد با نهادینه کردن موضوع تحقیق و توسعه و پژوهش و مطالعات راهبردی مسیر و چشم اندازی نو پیش روی مدیریت شهری و شورای کلانشهر بندرعباس فراهم آورد.




بی شک دفتر پژوهشی شورای اسلامی شهر بندرعباس ، سیستمی است فراگیر که در بطن ساختار سازمانی شورای اسلامی شهر بندرعباس شکل خواهد گرفت و با روش های نظام مند به هدایت، مدیریت در اجرای طرح های پژوهشی براساس حدود اختیارات و مسئولیت سازمان های ذیربط اقدام می نماید.فلسفه وجودی و چشم انداز دفتر پژوهشی ایجاد مجموعه ای منسجم، هدفمند، جامع و نظام یافته مدیریت معطوف به راهبردها، سیاست ها، برنامه‌ریزی، هدایت و نظارت و نیز اجرای پژوهش ها جهت بهبود اثربخشی و کارایی تصمیمات حوزه ماموریتی سیاست گذاری، برنامه‌ریزی و اجرایی در امور عمران و مدیریت شهری به ویژه برای شهربندرعباس می‌باشد.در جهت تحقق چشم انداز شهر بندرعباس به عنوان شهری دانش پایه و هوشمند، دفتر پژوهشی شورای اسلامی شهر بندرعباس در افق چشم انداز،  سیستمی است نظام مند، پویا، اثر بخش، یکپارچه، هدفمند، کارا، اطمینان بخش و تعاملات فعال و موثر با عناصر محیطی و ذینفعان خود در امور عمران و مدیریت شهری، به ویژه برای شهر بندرعباس می‌باشد.




از ظرفیت های مهم این دفتر می توان به سیاست گـذاری، راهبری و مـدیریت فعـالیتهای مطالعاتی و پژوهشی بـر اساس استراتژی ها، سیاست ها، بـرنامه هـا و نیـازمندیهای شورای اسلامی شهربندرعباس با توسعه و بکارگیری ظرفیت های سازمانی، ملی و فرا ملی.-راهبری مطالعات و پژوهش ها در شورای اسلامی شهر بندرعباس نام برد. مدیریت مطالعات و پژوهش ها از جمله سیاستگذاری، برنامه‌ریزی، سازماندهی، کنترل و فراهم آوری الزامات مرتبط جهت پشتیبانی از مطالعات و پژوهش ها در امور عمران و مدیریت شهری انجام مطالعات وپژوهش‌های مبتنی بر شناخت و تجزیه و تحلیل دستاوردهای علمی ـ کاربردی، تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نیز امور مدیریت شهری و تهیه و تدوین گزارش های آماری جهت ارائه راهبردها، سیاستهای اجرایی و طرح های مناسب توسعه و بکارگیری همه جانبه منابع و ظرفیت های علمی و پژوهشی موجود و در دسترس شورای اسلامی شهر بندرعباس ، مراکز دانشگاهی و پژوهشی داخلی و خارجی جهت پاسخگویی به نیازهای پژوهشی شورای اسلامی شهر بندرعباس و سازمانها و مراکز تابعه وهمچنین دیگر شهرداریهای وشوراهای اسلامی استان از دیگر وظایف این پژوهش سرا می باشد.با توجه به زمان بر بودن تاسیس دفتر پژوهشی در شورای اسلامی بندرعباس پیشنهاد می گردد یک کار گروه ویژه تحت عنوان《کارگروه خلیج فارس》 که دقیقا به انجام کارهای دفتر پژوهشی مبادرت بورزد راه اندازی گردد و عیناً وظایف دفتر پژوهشی را انجام دهد وسپس پس از تاسیس وشروع به کار کار گروه کارها به دفتر خانه پژوهشی شورا انتقال یابد.

  • گروه خبری : یادداشت ها
  • کد خبر : 9547
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید