• 1396/05/18 - 13:58
  • - تعداد بازدید: 329
  • - تعداد بازدیدکننده: 13
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
پرویز سالاری

خبرنگاران ، پیشقراولان فرهنگ پرسش گری

با تبریک 17 مرداد سالروز ، شهادت محمود صارمی ، خبرنگار شهید خبرگزاری جمهوری اسلامی و گرامیداشت روز خبرنگار ، نکاتی چند در خصوص این روز ، به عرض می رسد :


برخلاف تبادل فرهنگی با دیگران که برآمده از مکتب انسان ساز اسلام است و منجر به تقویت و گسترش فرهنگ می شود ، تهاجم فرهنگی ، درست ، در مقابل این تبادل قرار دارد . برخلاف تبادل فرهنگی که گفته شد ؛باعث گسترش فرهنگ در ابعاد مختلف آن است . تهاجم فرهنگی منجر به هدف قرار گرفتن ریشه های فرهنگ اصیل اجتماعی،دینی و عقیدتی یک جامعه می شود و بر اثر آن پایه های فکری جامعه دچار تزلزل و آشفتگی شده و در نهایت فروپاشی تنها سرنوشت حتمی این جامعه است با این توضیح پرسشی که مطرح می شود این است که برای جلوگیری از موفقیت دشمن در تهاجم فرهنگی چه اقشاری می توانند جامعه را از فروپاشی حتمی نجات داده و بنیادهای فکری و عقیدتی را مستحکم کنند ار جمله اقشار مؤثر در این زمینه خبرنگاران اند که بعنوان پیشقراولان فرهنگی و طلایه داران بیدارگری شناخته   می شوند .


خبرنگاران و اصحاب رسانه با روشنگری اطلاع رسانی و آگاهی بخشی نه تنها در مقابل آسیب ها ی اجتماعی و فرهنگی  همانند سدی بزرگ نقش آفرینی می کنند بلکه با خنثی کردن توطئه ها زمینه ساز تبادل اطلاعات و گسترش فرهنگ ها هستند .


گسترش مسئولیت پذیری در فرد فرد جامعه از دیگر وظایف خبرنگاران است اطلاع رسانی به موقع خبرنگاران باعث برانگیخته شدن حس مسئولیت در نزد افراد شده و آنان را به کنش وا می دارد که یکی از بهترین شیوه های مسئولیت پذیری در هر جامعه ای به شمار می رود .


احترام به قانون از جمله حقوق شهروندی نیز از دیگر کارکردهایی است که جز خبرنگاران و اصحاب رسانه و مطبوعات توانسته اند بیش از دیگران داعیه دار آن باشند و مطالبات به حق شهروندان را در مقابل مسئولین فریاد زنند .


نظم پذیری و فرهنگ سازی نیز از سوی خبرنگاران بعنوان اصحاب قلم و تریبون کارکرد دیگری است که ار توان این قشر به خوبی بر می آید و جامعه را به سمت اصلاح برخی باورهای نادرست سوق می دهند .


ساماندهی مطالبات قانونی و خواسته های مشروع ، درخواست های همیشگی شهروندان از خبرنگاران است و چه صدایی رساتر از صدای خبرنگار برای رساندن پیام شهروندان و مردم به گوش مسئولین؟ تخصص و آشنا بودن اصحاب مطبوعات و رسانه های جمعی و گروهی با نظام مندی پرسش ها و خواسته ها ، از خبرنگاران بعنوان بهترین و شایسته ترین گزینه برای رساندن پیام از جمله پیام مردم به متولیان و دست اندر کاران امور دولت ها و حکومت هاست . درواقع خبرنگاران روابط عمومی های فعال و پرتلاش جامعه هستند که به عنوان پل ارتباطی مردم و مسئولین عمل می کنند و در برطرف شدن بسیاری از مشکلات و معضلات جامعه سهم به سزائی دارند . همه این موارد در نهایت فرهنگ پرسشگری مردم و پاسخگویی مسئولین را  ارتقاء و گسترش می دهد و هیچ جامعه ای بی نیاز از این فرهنگ نیست .روشن کردن افکار و اندیشه ها و گسترش فرهنگ انضباط اجتماعی ،وجدان اجتماعی ،سلامت اجتماعی ، کرامت انسانی و بیداری اجتماعی نیز از  سوی خبرنگاران و مقابله با روحیه فردگرایی ، مصرف گرایی و فساد از جمله فساد اداری از مهمترین و اولویت دار ترین وظایف اهل رسانه است که همه جوامع از جمله جامعه اسلامی ایران از برکات حضور جماعت زحمت کش خبرنگار بهره مند شده اند . با این تفاسیر خبرنگاران متعهد همانند چراغ مه شکنی هستند که در فضای مه آلود با اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به موقع و هدفمند راه را برای بدخواهان ، سوداگران و اربابان حقد ها و دسیسه ها سد کرده و جان خود را سپر بلای جامعه و فرهنگ والای جامعه خود می کنند .


 


یاد و خاطره خبرنگاران شهیدی که همانند آینه ای بیرق آگاهی بخشی جامعه را به دوش کشیدند و هستی خود را در مسیر رسالت پیامبرگونه خود فدا کردند گرامیباد.

  • گروه خبری : یادداشت ها
  • کد خبر : 4261
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید