• 1398/03/31 - 16:55
  • - تعداد بازدید: 301
  • - تعداد بازدیدکننده: 10
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

در یکصد و بیست و دومین جلسه شورای اسلامی شهر بندرعباس تأکید شد؛

 لزوم تقویت شهرستان‌های مجاور برای امدادرسانی به بندرعباس در مواقع بحران/ طرح های پدافند غیرعامل با طرح تفصیلی شهر بندرعباس همخوانی ندارد

یکصد و بیست و دومین جلسه شورای اسلامی شهر بندرعباس با  حضور مدیرکل پدافند غیر عامل استان هرمزگان و مدیر پدافند غیر عامل شهرداری بندرعباس برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس، یکصد و بیست و دومین جلسه رسمی شورای شهر بندرعباس با دستور کار تعامل و هم اندیشی شورای اسلامی شهر بندرعباس با اداره کل پدافند غیرعامل استان هرمزگان برگزار شد، فیصل دانش رئیس شورای شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: امروز در دنیا یک شهر برای خودش ساختارامدادی ایجاد نمی‌کند و شهرهای مجاور را برای امدادرسانی تقویت می‌کند که لازم است این دستگاه‌ها در شهرهای مجاور بندرعباس تقویت شوند تا در مواقع بحران به کمک بندرعباس بیایند.


دانش خاطر نشان کرد: دستگاه های امداد رسان می بایست تجهیزات و زیرساخت های کافی داشته باشند و همچنین جهت توجه جدی تر به اصول و الزامات پدافندی باید آموزش کافی داشته باشند.


رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: در بحث جان‌پناه باید فکر اصلی بشود و توجه داشته باشیم جان‌پناه‌های امروزی که در دنیا مطرح است اصلا به شکل سنتی نیست به طور مثال در جنگ جهانی دوم جان پناه شهر پاریس متروی این شهر بوده است.


دانش با تاکید بر استفاده از انرژی خورشیدی گفت: باید با ایجاد تاسیسات تولید انرژی خورشیدی، در مواقع بحران از آن استفاده کنیم.


جواد بلارک نائب رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: زیرساخت‌های ما و اراضی تسطیح شده که از سوی راه وشهرسازی واگذار شده است در شهر بندرعباس دچار مشکل هستند و اگر اتفاقی  بیافتد برای امدادرسانی با مشکل روبرو خواهیم شد.


بلارک ادامه داد: طرح‌های پدافند غیرعامل با طرح تفضیلی شهر همخوانی ندارد و در شهر بندرعباس و محلات نیاز است راه و شهرسازی وقتی زمین واگذار می‌کند به این مسائل توجه کند.


وی در پایان تصریح کرد : اگر زلزله‌ای بیاید برای نگهداری متوفی اصلا سردخانه مناسب نداریم و نیاز است دستگاه‌های دیگر هم به کمک شهرداری بیایند. 


رضاحیدری زاده عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: ما پدافند غیرعامل را جدی نگرفته ایم و هیچ برنامه ی اجرایی حداقل برای یک حادثه  تاکنون نداشته ایم که به نظر می رسد برای کلانشهری مثل بندرعباس زیبنده نیست که بایستی آموزش فرآیند فرهنگ نجات و پدافند غیرعامل را بین مردم  تقویت کنیم و همچنین بصورت هفتگی مانورهای پدافندی را در مدارس برگزار کنیم تا این فرهنگ دربین همگان  تثبیت شود.


حیدری زاده خاطرنشان کرد: باید برای بندرعباس در طرح جامع یک شهرستان دیگر بعنوان معین و پشتیبان قرار گیرد تا در مواقع ضروری از کمک و مدیریت آن ها استفاده شود.


رضا حیدری زاده اظهار داشت: در شهر بندرعباس بیش از ۴۰ درصد بافت فرسوده وجود دارد و اگر خدای ناکرده اتفاقی مانند یک زلزله ی سنگین اتفاق بیفتد فرصت و ظرفیتی برای مقابله با این بحران وجود ندارد بطوریکه بنظر می رسد باید حتی برای دفن  اجساد از لودر استفاده کنیم که شایسته نیست. 


وی اضافه کرد:نه تنها جان پناهی را برای استفاده مردم بلکه فضایی باز حداقل برای چادر زدن در مواقع ضروری هم در شهر بندرعباس تعریف نکرده ایم .


حیدری زاده درخواست کرد:شهرداری و شورای شهر با همکاری و همگامی دیگر دستگاه های مربوطه جهت ایجاد فضاها و امکانات استاندارد  برای مواقع ضروری برای آمادگی مقابله ؛ اقدام نمایند.و از گفتمان تنها خودداری نمایند و بپذیریم که با شعار نمی شود امنیت ایجاد کرد.


حیدری زاده در پایان پیشنهاد داد به کمیسیون خدمات شهری شورا ماموریت داده شود نسبت به پیگیری حضور و پیگیری اقدامات دیگر اعضای کار گروه پدافند غیر عامل شهر بندرعباس برای هماهنگی بیشتر و ارائه گزارش دعوت شود.


کیانوش جهانبخش عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که هر روز انتظار بحران را باید داشته باشیم که همه آن‌ها مربوط به بلایای طبیعی نیست و گاها مدیریت‌ها موجب این امر می‌شود.


جهانبخش گفت: در بحث جانمایی‌های ساخت و سازها در بندرعباس اکثر ادارات در جاهای نامناسبی ساخته شده است و خود استانداری در جایگاهی بحرانی قرار گرفته و هرگونه عملیات نظامی می توان در آنجا انجام داد.


وی با اشاره به بافت فرسوده ی شهر بندرعباس گفت : اگر بارندگی در بندرعباس با یک زلزله ی ۴ ریشتری همراه شود محلات حاشیه ای بندرعباس به یک گور دسته جمعی تبدیل می شود که باید مورد توجه قرار گیرد.


محسن زینلی تختی مدیرکل مدیریت بحران هرمزگان گفت: نگاه پدافند غیرعاملی در شوراها و شهرداری‌ها نبوده است، پمپ بنزین‌هایی در نقاط خطرساز شهر وجود دارد که باید فکری به حال آن‌ها شود.


وی بیان کرد: در کنار توسعه زیرساخت‌های اینترنتی باید امنیت آن را نیز تامین کنیم و شهرداری یکی از نهادهایی است که اطلاعات مردم را در دست دارد.


مدیرکل پدافند غیرعامل هرمزگان اظهار کرد: در شهرستان بندرعباس جان پناه به صورت استاندارد برای مواقع ضروری نداریم و تقاضایمان از شورای شهر این است که در این مسئله ورود کنند و تقاطع‌های غیرهمسطح از جاهایی است که می‌تواند قابلیت جان پناه بودن را داشته باشد.

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 7685
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید