• 1397/10/11 - 12:41
  • - تعداد بازدید: 340
  • - تعداد بازدیدکننده: 9
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

کیانوش جهانبخش، عضو شورای عالی استان‌ها:

عدم توجه به آمایش سرزمینی تجاوز به محیط زیست و حقوق مردم هبرمزگان است/شهر بندرعباس را خفه نكنیم

عدم توجه به آمایش سرزمینی تجاوز به محیط زیست و حقوق مردم هبرمزگان است/شهر بندرعباس را خفه نكنیم


عضو شورای عالی استان‌ها خواستار توجه سازمان ها به آمایش سرزمینی هرمزگان شد و گفت: صنعتی شدن بندرعباس در حال حاضر خارج از ظرفیت و توان اکولوژیکی منطقه است.


کیانوش جهانبخش توجه به شرایط اقلیمی و منطقه ای یکی از شهرهای استراتژیک و موثر در توسعه کشور دانست و عنوان کرد: اما بندر عباس با تفسیر سلیقه ای قانون و نگاه غیر کارشناسی از میزان درآمد و جایگاه اقتصادی که دارد از توسعه بهره مناسبی نبرده است.


وی با بیان اینکه شهر بندر عباس علاوه بر خاصیت بندری در تبادل کالا، صادرات و واردات نقش تعیین کننده و مهمی را در کشور دارد، افزود: در سایر حوزه ها به اولویت اصلی و آمایش سرزمینی توجه مناسبی نشده است و باسرعت شتابانی به سمت صنعتی شدن حرکت کرده است. این صنعتی شدن در حال حاضر خارج از ظرفیت و توان اکولوژیکی منطقه و در بعضی از جاها تطابقی با شاخص های زیست محیطی و استانداردهای زیست محیطی ندارد.


نماینده استان هرمزگان در شورای عالی استانها یک اولویت مهم شهر بندر عباس را توسعه بر مبنای گردشگری دانست و عنوان کرد: زمانی به این نتیجه دست پیدا می کنیم که نگاهی به سایر شهرهای بندری دنیا داشته باشیم.  این مهم در این شهر به فراموشی سپرده شده است. به سمتی حرکت کرده که شهر هویت واقعی خود را از دست داده است.


جهانبخش هویت اصلی بندرعباس را  گردشگری، ساحل، دریا و موهبت های خدادادی دانست و تاکید کرد: معتقدیم توسعه صنایع اثری در وضعیت معیشتی، اشتغال و توسعه هرمزگان آنگونه که شایسته بوده، نداشته است. اما با توسعه گردشگری مردم هرمزگان بهره و فایده مناسب را خواهند داشت؛ لذا در این راستا نیز بایستی تمامی دستگاه ها برنامه های خود را بر محور گردشگری ارائه دهند.


به گفته وی این روزهای شاهد اظهار نظرها و نگرانی های مردم و مسئولین در سطوح مختلف نسبت به احداث مزارع پرورش میگو در شرق بندر عباس هستیم. به خودی خود چنین صنایعی و رویکرد آن آسیب پذیر نیست. محیط زیست نیز با ابهام اعلام کرده است که در واقع ارزیابی های زیست محیطی برای احداث مزارع پرورش میگو انجام شده است. اما نکته ای که باید به آن توجه شود بحث حائز اهمیت آمایش سرزمینی است.


عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس افزود: زمانی که در یک شهر از طرح تفصیلی سخن گفته می شود در واقع در مورد قطعات بزرگ و کوچکی که جانمایی درسطح شهر شده است، صحبت می شود. هرچند که متاسفانه به دلیل عدم اعتقاد و توجه به طرح تفصیلی با گذشت بیش از ده سال هنوز طرح تفصیلی بندر عباس تایید نشده است و این ایراد به راه شهرسازی و حتی مجموعه شهرداری نیز وارد است اما در بحث اولویت کاربری اراضی که همان مبحث آمایش سرزمینی است باید پهنه بندی را درنظر بگیریم. مانند پهنه گردشگری و پهنه صنعتی که امری ضروری و مهم است.


جهانبخش بیان کرد: بندرعباس به شدت مورد هجمه و یورش توسعه صنایع از سمت غرب است. با این اقدام آسیب جدی به جهت زیست محیطی به شهر وارد می شود و شرق بندرعباس نیز اخیرا به سمت توسعه مزارع پرورش میگو در حال حرکت است که از چند منظر حائز اهمیت است.


وی ادامه داد: نکته دیگر اینکه اگر غرب را نایده بگیریم باید اجازه دهیم شهر بندرعباس از سمت شرق نفس بکشد و توسعه را با نگاه گردشگری و تفریحی به سمت شرق ببریم. اگر حتی برای ساحل شرقی، محیط زیست تاییده های لازم را بدهد به پهنه بندی و آمایش توجه نکرده ایم و این شهر را در آینده نزدیک دچار خفگی خواهیم کرد.


از طرفی نیز هنوز هم بحث فاضلاب های شهر بندر عباس به شکل کامل و مناسبی حل نشده است و از سویی دیگر هم این شهر را از 2 طرف تحت فشار قرار می دهیم. همچنین به حلقوم شهر بندرعباس فاضلاب صنعتی و خانگی با مجوز های بی رویه به صنایع بدون الزامات زیست محیطی در رابطه با توسعه آب شیرین کن ها، وارد می کنیم.


 


نماینده استان هرمزگان در شورای عالی استانها افزود: این نوع تصمیم گیری ها در واقع نشان دهنده این است که به شهرمان به عنوان یک موجود زنده و به عنوان یک مکان انسان محور نگاه نکرده ایم و نگاه کاربرد محور، درآمد محور و اشتغال زاست.


وی ادامه داد: مطمئنا این چنین نگاه هایی در آینده نزدیک بحران هایی زیادی به همراه خواهد داشت. حق نداریم به بهانه اشتغال و درآمدزایی و مواردی از این دست به محیط زیست و حقوق مردم تجاوز کنیم. طبق مستندات علمی محدوده واگذاری اراضی پرورش میگو در شرق بندر عباس در درون تالابی جانمایی شده که ثبت کنوانسیون رامسر است.


جهانبخش عنوان کرد: سازمان محیط زیست و هیچ دستگاه دیگری حق ندارد به دخل و تصرف یا ساخت و سازی در حریم تالاب که حداقل 2 کیلومتر است، داشته باشد. حال آن که این مزارع پرورش میگو در وسط تالاب جانمایی شده است.


رئیس کمیسیون نظارت، ارزیابی وحقوقی شورای شهر بندر عباس در ادامه مطلب فوق گفت: این یک چالش بزرگ است که از تمام محققان، پژوهشگران و متخصصین این حوزه تقاضا می نمایم در این راستا نظرات کارشناسی و تخصصی خود را مطرح کنند.


وی اضافه کرد: نکته دیگر اینکه گلایه ای هم از سازمان برنامه و بودجه دارم. باتوجه به هزینه هایی که در تکمیل طرح آمایش سرزمینی هرمزگان صورت گرفته در برنامه ریزی برای توسعه استان از این ظرفیت تخصصی و نقشه راه استفاده ای نمی برند.


جهانبخش در ادامه سخنان خود از تراکم جمعیت در شرق استان هرمزگان که وضعیت مطلوبی ندارد، سخن گفت و بیان کرد: وضعیت اشتغال در این منطقه مناسب نیست. تاکیدات مقام معظم رهبری بر توسعه سواحل مکران با همین نگاه عالمانه بوده است که مناطق توسعه پیدا کنند. نقاط بسیار زیادی در شرق استان داریم که می توان مزارع پرورش میگو را به آن انتقال داد. با توجه به پیشرفت های دولت و مجموعه استانی مطمئنا سرمایه گذار هم علاقه مند است که در آن مناطق سرمایه گذاری کند.


 


وی توصیه کرد: باید اجازه بدهیم که با گفتمان علمی به این موضوع پرداخته شود و فارق از فضای احساسی و هیجانی کارکارشناسی در این زمینه صورت گیرد. می توان در نقاط دیگر استان با توجه به گستردگی ساحل و استفاده از نظرات کارشناسان حوزه آمایش سرزمینی و زیست محیطی سرفصل جدیدی در توسعه هرمزگان آغاز کرد.

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 7047
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید