• 1396/02/17 - 14:40
  • - تعداد بازدید: 512
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
پرویز سالاری

بندرعباس شهری با قابلیت هوشمند شدن

شهر الکترونیک یا هوشمند، شهری است که خدمات و سرویس های دولتی وخصوصی آن از طریق شبکه های برخط یا  "آنلاین" انجام می گیرد.


سرویس دهی با این روش، به روز واز ضریب بسیار بالا برخوردار است.


در شهر الکترونیکی و هوشمند همه خدمات شهروندان، از طریق شبکه های اطلاع رسانی تأمین می شود ونیازی به جابجایی و اتلاف وقت و انرژی نیست.


دراین شهر، ادارات دیجیتال، جایگزین دستگاههای اجرایی می شوند و سازمانها و نهادهایی مانند شهرداری، آب، برق و مخابرات، خدمات خود را به شهروندان، از طریق فضای IT ارائه می کنند.


خرید روزانه و تأمین نیازمندیهای شهروندان نیز از دیگر مزایای این طرح است.


این نکته هم نباید فراموش شود که شهر الکترونیکی، شهری واقعی است با این تفاوت که تنها ارتباطات و تعامل های اجتماعی آن از طریق اینترنت انجام می شود.


کاهش هزینه های آمد و شد، افزایش سرمایه گذاری، مدیریت مصرف سوخت و انرژی، آسان سازی امور اقتصادی و بازرگانی، توزیع یکسان امکانات، کاهش آلودگی، افزایش اشتغال و بهبود مدیریت پایدارشهری، از ویژگی های منحصر به فرد شهر هوشمند است.


از جمله ویژگی های فرهنگی طرح شهر هوشمند، انتشارات نشریات الکترونیکی، آموزش اطلاع رسانی مجازی، کتابخانه دیجیتال و به روز شدن تجارت است.


در شهر هوشمند تعامل شهروندان و مدیران شهری در فضایی به مراتب بهتر و توسعه یافته تر خواهد بود.


امور بانکی، اداری و تفریحی بعنوان سه امکان مهم ودر دسترس شبکه مجازی شهر هوشمند است که شهروندان قادر خواهند بود پرداخت قبض، برداشت پول،ثبت اسناد و املاک و بازیهای رایانه ای را از طریق آن انجام دهند.


همچنین، شهروندان می توانند از آخرین خبرهای روزنامه ها، وضعیت آب وهوا، ترافیک، پژوهش های علمی، فعالیتهای آموزشی، شرکت در انتخابات، رزرو بلیت و فرصتهای شغلی آگاه شوند.


برای اجرای طرح شهر هوشمند که یکی از نیازهای شهر بندرعباس بعنوان مرکز تجاری و بازرگانی است چهار مرحله در نظر گرفته شده است.مرحله نخست که در آن سند راهبردی بر مبنای مطالعات و امکانات سنجی شهر بندرعباس، صورت می گیرد.


در مرحله دوم، فعالیت شهر هوشمند با ارائه ساده ترین خدمات بر روی شبکه اینترنت، آغاز می شود.


مرحله سوم طرح، به آموزش کاربران و شهروندان می پردازد و درآخرین مرحله، خدمات به شهروندان از طریق IT گسترش می یابد.


به نظر می رسد با توجه به ظرفیت و امکانات شهر بندرعباس و وجود جوانان با استعداد و نخبه د ر همه زمینه ها از جمله IT این امکان وجود دارد که پایتخت تجاری و اقتصادی ایران به صورت شهری هوشمند الگوی دیگر شهرهای میهن اسلامی مان باشد که البته نیازمند همکاری و همدلی شهروندان و مسئولان شهری و دستگاههای اجرایی است.


پرویز سالاری سردری


رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس


 


 

  • گروه خبری : یادداشت ها
  • کد خبر : 4037
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید