• 1397/04/06 - 13:16
  • - تعداد بازدید: 807
  • - تعداد بازدیدکننده: 24
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
در پنجاه ونهمین جلسه رسمی شورای شهر بندرعباس صورت گرفت؛

پاسخگویی معاون شهردار درباره آخرین وضعیت نیروی انسانی شهرداری بندرعباس

پنجاه و نهمین جلسه شورای شهر بندرعباس با سؤالات اعضای شورای شهر بندرعباس در خصوص نیروهای انسانی شاغل در شهرداری بندرعباس از معاون برنامه ریزی و توسعه انسانی شهرداری همراه بود

پنجاه و نهمین جلسه شورای شهر بندرعباس با سؤالات اعضای شورای شهر بندرعباس در خصوص نیروهای انسانی شاغل در شهرداری بندرعباس از معاون برنامه ریزی و توسعه انسانی شهرداری همراه بود.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس، در این جلسه که معاون پشتیبانی و منابع انسانی شهرداری بندرعباس و مدیر سرمایه انسانی شهرداری بندرعباس حضور داشتند، مجید عسکری زاده رئیس کمیسیون برنامه، بودجه وتحول اداری شورای شهر بندرعباس گفت: هر ارگان و سازمانی سعی می کند نیروی انسانی خود را از بین بهترین افراد جامعه در راستای پیشرفت و توسعه امور انتخاب کند و شهرداری بندرعباس نیز در این زمینه مستثنی نیست و سرمایه انسانی آن با پالایش و گزینش انتخاب شده اند تا بتوانند خدمات خوبی به مردم شهر بندرعباس ارائه کنند.


عسکری زاده در ادامه با دفاع از چگونگی به کارگیری نیروهای انسانی در شهرداری بندرعباس گفت: بیشتر این نیروها بومی و ماندگار هستند اما در سایر بخش ها از جمله صنایع غرب بندرعباس چنین رویه ای کمتر دیده می شود.


وی در عین حال خواستار دقت بیشتر شهرداری در گزینش نیروها و نظارت شورای شهر بر این موضوع شد.


در ادامه جلسه آبتین امیری عضو شورای شهر بندرعباس گفت: وضع زیر ساخت مدارس ما بسیارنامناسب است و غالب مدارس ما آسیب دیده است.  مدیران و معلمان ما همه افراد زحمتکشی هستند، اما امکانات و زیر ساخت لازم برای آموزش نسل آینده ما وجود ندارد و فشار اصلی روی مدارس ومدیران و معلمان است.


امیری اضافه کرد: به همه دوستان شورا توصیه می کنم مواضع خود را در خصوص قضایا و مشکلات روشن کنند و صداقت بیان داشته باشند. بهتر است همه دوستان موضع آشکار و پنهان خود را یکی کنند. ما نماینده مردم هستیم .ما نماینده دولت نیستیم. اگر دولت ما را قبول دارد باید به ما پست بدهد تا از پست و اختیارات مدیریتی خود برای حل مشکلات مردم استفاده کنیم،  اما این مردم هستند که ما را انتخاب کرده اند.مردمی که سخنگویی ندارند و ما باید سخنگوی آنها باشیم و مشکلات آنها را به گوش مردم برسانیم و آن را پیگیری کنیم.


عضو کمیسیون بهداشت، سلامت و خدمات شهری شورای اسلامی شهر بندرعباس افزود: وقتی در جامعه ما فقر و فساد وجود دارد, وقتی دانش آموزان ما ترک تحصیل می کنند و پول خرید کتاب و دفتر ندارند، بودجه های فرهنگی فاقد کارایی لازم خواهد بود و اثر گذاری نخواهد داشت.بیاییم بجای اصرار روی ذهنیت های خود , خویشتن را با واقعیت و مشکلات جامعه تطبیق دهیم.


سپس در ادامه جلسه مدیر سرمایه انسانی شهرداری بندرعباس گفت: در شهرداری‌های کشور تنوع استخدامی وجود دارد که بر این اساس چهار نوع ارتباط کاری بین کارکنان با شهرداری بندرعباس وجود دارد.


سعید حسن سالاری با بیان اینکه شهرداری بندرعباس از 97 کارمند به‌صورت رسمی استفاده می‌کند، اظهار کرد: 259 نفر به‌صورت پیمانی، 124 نفر به‌صورت کارمند قراردادی، 846 نفر به‌صورت کارگر قراردادی و یک هزار و 93 نفر به‌صورت شرکتی در مجموعه شهرداری مشغول فعالیت بوده که درمجموع دو هزار و 520 نفر هستند.


این مقام مسئول با اشاره به اینکه کارگران تنظیف و فضای سبز بصورت نیروی حجمی بوده و عدد ثابتی ندارند، خاطرنشان کرد: در آخرین آمار اعلام‌شده یک هزار و 298 نفر در تنظیف و 740 نفر در فضای سبز مشغول به کار هستند، هرچند که این آمار در هرماه متغیر است و به شرکت مربوطه بستگی دارد.


سالاری با بیان اینکه از 17 فروردین‌ماه تا 21 اسفندماه سال گذشته به دنبال مجوز تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی به پیمانی و شرکتی به قراردادی برای کارکنان با خدمت بالای سه سال بودیم که با وجود تلاش فراوان، متأسفانه این امر رخ نداد.


مدیر سرمایه انسانی شهرداری بندرعباس با اشاره به اینکه در سال گذشته 32 نفر بازنشسته شده و در سال جاری نیز 137 نفر در شهرداری واجد شرایط بازنشستگی هستند، عنوان کرد: در سال 98 طبق جمع‌بندی‌های صورت گرفته 140 نفر بازنشسته خواهند شد و به همین دلیل یکی از مهم‌ترین اولویت‌هایمان در سال جاری برای ساماندهی و خدمت‌رسانی به بازنشسته‌ها قرار داده‌ایم.


وی در ادامه در پاسخ به سؤالات اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس با بیان اینکه وظیفه اداره کار و سایر نهادها در خصوص اشتغال‌زایی، افزود: بنده یک نیرو قرار داده‌ام تا به وضعیت درخواست‌های اشتغال رسیدگی کند که تا هفته گذشته بالغ‌ بر 3 هزار و 300 نفر درخواست اشتغال از شهرداری داشته‌اند و بالغ‌بر 100 نفر روزانه بدین منظور مراجعه می‌کنند.


سالاری خاطرنشان کرد: هیچ نیروی شرکتی در شهرداری بندرعباس در پست‌های حساس حضور ندارد و بنده خود نسبت به این موضوع حساس هستم.


مدیر سرمایه انسانی شهرداری بندرعباس با اشاره به اینکه هیچ نیرویی در سال 96 و 97 به شهرداری بندرعباس اضافه نشده است، بیان کرد: به‌صراحت می‌گویم که هیچ نیروی از زمان حضور بنده در این سمت، به جمع کارکنان شهرداری بندرعباس در قالب نیروی شرکتی و قراردادی اضافه نشده است.


سالاری با بیان اینکه در این مدت از سوی اعضای شورای اسلامی شهر بندرعباس هیچ فشاری مبنی بر به‌کارگیری نیروی انسانی منتقل نشده است، ادامه داد: امیدوارم بتوانیم با کسب مجوزهای لازم ساماندهی مناسبی به تبدیل وضعیت نیروها بدهیم اما تاکنون هیچ تبدیل وضعیتی صورت نگرفته است.


اسماعیل بواشه با بیان این که شورا زبان گویای مردم بوده و‌ نباید به عنوان علمدار شخص و گروه خاصی باشد، اظهار داشت: مشاهده شده که نیروهای شرکتی در پست‌های سازمانی کلیدی و حساس شهرداری مشغول به کار بوده که این خلاف بخشنامه قانونی می‌باشد.


وی افزود: مشاهده می‌شود بعضی نیروهای با سابقه یک تا دو سال از شرکتی به قراردادی تبدیل وضعیت می‌شوند که اگر حتی مجوز این کار وجود داشته باشد بایستی کارمند دارای شرایط، سوابق کافی و مدرک تحصیلی باشد.


وی با بیان این که نیروهایی که در شهرداری جذب می‌شوند بایستی براساس شاخص‌ها و آیتم‌هایی از قبیل تخصص و مدرک تحصیلی به کار گرفته شوند، گفت: شایسته‌سالاری را فدای رابطه‌سالاری نکنید.


بواشه با انتقاد به جذب نیروی انسانی بیش از حد در شهرداری بندرعباس اظهار کرد: جذب نیرو در شهرداری بایستی براساس آیتم، شاخص معین و حتی به صورت برگزاری آزمون باشد.


در ادامه این جلسه، نایب رییس شورای شهر هم خواستار توضیح حسن سالاری درباره فرآیند جایگزینی نیروی جدید به جای بازنشستگان شهرداری شد.


فیصل دانش همچنین پرسش هایی درباره نیروهای رسمی شهرداری که در سایر نهادها و مجموعه ها کار می کنند و کارکنانی که به گفته وی در خانه نشسته و حقوق دریافت می کنند، مطرح کرد.


رییس کمیسیون عمران شورا نیز در این جلسه اظهار داشت: برخی نیروهای شهرداری شبیه اشباح سرگردان هستند و به صورت رسمی وجود دارند و حقوق می گیرند اما به چشم و به صورت فیزیکی دیده نمی شوند.


کیانوش جهانبخش کمبود نیروی تخصصی و به کارگیری افراد در سمت هایی غیر از تخصصشان را از دیگر مشکلات شهرداری بندرعباس معرفی و اضافه کرد:به عنوان مثال فردی جوشکار است اما به عنوان مدیر دفتر یک مسوول شهرداری کار می کند.


 


به گفته رییس کمیسیون عمران شورای شهر بندرعباس، در کل شهرداری مرکزی و مناطق سه گانه آن 20نفر هم مهندس عمران وجود ندارد و به همین دلیل کارها در اجرا و نظارت بر طرح های عمرانی روی زمین می ماند و انجام نمی شود.

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 5373
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید