• 1399/07/09 - 14:54
  • - تعداد بازدید: 235
  • - تعداد بازدیدکننده: 8
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
در یکصد و نود و چهارمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس مطرح شد؛

نیاز است یک سند راهبردی برای پرهیز از موازی کاری‌ها بین دستگاه های فرهنگی تنظیم شود/ استان هرمزگان تبدیل به پایگاهی برای سود اقتصادی مرکز نشینان شده است

یکصد و نود و چهارمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس، با دستور کار «ارائه راهکار در یکپارچه‌سازی فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در شهر بندرعباس» برگزار شد.

یکصد و نود و چهارمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس، با دستور کار «ارائه راهکار در یکپارچه‌سازی فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در شهر بندرعباس» برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس،یکصد و نود و چهارمین جلسه  رسمی شورای اسلامی شهر بندرعباس، با دستور کار "ارائه راهکار در یکپارچه‌سازی فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در شهر بندرعباس" و با حضور رئیس ستاد اقامه نماز هرمزگان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان، رئیس حوزه‌های علمیه استان و همچنین نماینده حوزه‌های علمیه خواهران هرمزگان برگزار شد.


رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه اظهار کرد: استان هرمزگان تبدیل به پایگاهی برای سود اقتصادی مرکز نشینان شده است و دود صنایع برای هرمزگانی هاست ولی سودش برای مرکز نشینان.


اسلام باوقار بیان کرد: مسئولان کشوری آمار می دهند ۹۸ درصد از نیروهای فولاد، بومی هرمزگان هستند‌ آیا ۹۸ درصد نیروهای خدماتی بومی  هستند یا نیروهای متخصص؟


باوقار با بیان اینکه از روحانیت معزز  می خواهیم یک تیم تشکیل دهند و  مسئله را بررسی کنند تا از صحت این ادعا مطمئن شویم، افزود: اگر قرار است پروژه ای در بندرعباس افتتاح شود، حق نیروهای بومی،  متخصص و ماندگار هرمزگانی است که استخدام شوند.


رئیس شورای اسلامی شهر بندرعباس با تأکید بر اینکه اگر قرار است پروژه‌ای در هرمزگان اجرا شود باید برای مردم این استان اشغال ایجاد کند، افزود: کار از نیروهای غیربومی به پیمانکاران غیربومی رسیده و نگاه مدیران صنایع غرب شهر بندرعباس باید در این زمینه عوض شود، جوانان بسیاری با مدارک تخصصی کارشناسی ارشد بیکار هستند و به شهرداری مراجعه می‌کنند، چراکه در صنایع آن‌ها را تحویل نمی‌گیرند.


باوقار تصریح کرد: از استاندار هرمزگان می‌خواهیم در آغاز پروژه پتروپالایشگاه استان درزمینهٔ جذب نیروهای بومی نظارت کافی را داشته باشد. هرمزگان تبدیل به پایگاهی برای سود اقتصادی مرکزنشینان شده است. دود و آلودگی صنایع را وارد استان کرده‌اند اما هیچ فعالیت مؤثری درزمینهٔ اشتغال، ورزش و فرهنگ انجام نمی‌دهند، از روحانیون نیز درخواست دارم در این زمینه مطالبه گری کنند و پیگیری‌های لازم را داشته باشند.


رضا حیدری زاده،عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: هرکس دلش برای هرمزگان بسوزد و خدماتی به استان ارائه دهد بومی این استان است.


رئیس کمیسیون سلامت و خدمات شهری شورای شهر بندرعباس افزود: ما تنها قرار نیست یقه شهردار و شهرداری را بگیریم، باید مسئولین اداراتی که به مردم خدماتی ارائه دهند را به صحن شورا دعوت کنیم تا پاسخگو باشند. در صدر اولویت همه ادارات، مدیرکل راه و شهرسازی و مدیرکل ورزش و جوانان استان باید برای پاسخگویی دعوت شوند.


کیانوش جهانبخش، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه بیان کرد: مطالبه و مطالعه رابطه مستقیمی دارند، هرچه مردم آگاهی بیشتری داشته باشند در این زمینه اقدامات مؤثرتری صورت می‌گیرد. شورای شهر باید تعدادی از اعضا را در راستای تبادل‌نظر و پیشبرد اهداف فرهنگی با اوقاف، حوزه علمیه و ستاد اقامه نماز به‌عنوان رابط، مشخص کند چراکه در جلسات عمومی نمی‌توان مسائل را به‌صورت تخصصی بررسی کرد.


رئیس کمیسیون نظارت وحقوقی شورای شهر بندرعباس ادامه داد: خود را درگیر تفاهم‌نامه‌ها نکنیم، چراکه جز رفتاری شکلی خروجی خاصی ندارد و با گفت‌وگو می‌توان بسیاری اهداف را پیش برد.


آبتین امیری، عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: چندین بار از مدیرکل ورزش و جوانان استان برای حضور در صحن شورا دعوت شفاهی کردیم اما جدی نگرفته است که امیدواریم با ارائه درخواست کتبی برای پاسخگویی در صحن شورا حضور پیدا کند.


رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای اسلامی شهر بندرعباس افزود: شورا و شهرداری وظیفه‌دارند در حل مشکل سخت‌افزاری حوزه علمیه اقداماتی داشته باشند، انتظار داریم بانوان عضو شورای شهر بندرعباس درزمینهٔ مشکلات و حقوق بانوان فعالیت بیشتری داشته باشند. ما با حضور غیربومی‌ها در استان مشکلی نداریم و توسعه شهر بندرعباس را مدیون غیربومی‌ها هستیم، ما تنها به دنبال توازن در جذب نیروهای بومی و غیربومی هستیم.


فاطمه جراره،عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز در این جلسه گفت: ۵۰ درصد جمعیت شهر را بانوان تشکیل می‌دهد اما پروژه‌ها و اقدامات مربوط به آنان بسیار کم است، این‌طور نبوده که هیچ پروژه‌ای نداشته باشیم، اما مصوبات مربوط به بانوان با سختی بسیاری در صحن شورا به تصویب می‌رسند، ازاین‌رو درخواست داریم موضوعات مربوط به بانوان با دید مثبت‌تری در شورا دنبال شوند.


جراره اضافه کرد: اولویت احداث بازارچه‌های محلی، بانوان سرپرست خانوار هستند.


رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: همه دستگاه‌های فرهنگی درزمینهٔ مدیریت فرهنگی، کارهای اختصاصی را انجام می‌دهند، اما خلائی درزمینهٔ متمرکز کردن کارهای مشترکی که توسط دستگاه‌های مختلف انجام می‌شود، وجود دارد، ازاین‌رو نیاز است یک سند راهبردی برای پرهیز از این موازی کاری‌ها تنظیم کنیم.


حجت‌الاسلام احمد عامری سیاهوئی با اشاره به اینکه از ابتدا تا پایان هرسال، مناسبت‌های مختلفی داریم و همه این‌ها زیرساخت یک فرهنگ غنی را برای ترویج و تبلیغ دین فراهم کرده است، افزود: کارهای فرهنگی به هم تنیده هستند و دستگاه‌های گوناگون می‌توانند با تعامل یکدیگر اهداف فرهنگی خود را به نتیجه برسانند.


این عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: خوب است که هیئت‌های مذهبی محلات را تبدیل به هیئت‌های خانگی کنیم و شهرداری به‌عنوان پشتوانه اجرایی در این زمینه کمک کند، بالغ‌بر ۲۶ دستگاه فرهنگی در حال اجرای برنامه‌های موازی هستند و این در حالی است که هزینه‌های فرهنگی شورای شهر و شهرداری با توقعات منطقی مردم شهر مطابقت ندارد.


عامری سیاهوئی بیان کرد: عمده بودجه‌های سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری بندرعباس در حوزه ورزش هزینه  می‌شود و این مسئله باید موردبررسی قرار گیرد. متأسفانه در شهرداری بندرعباس شورای عالی نماز وجود ندارد و این خلائی است که باید پر شود.


وی با بیان اینکه از شورا می‌خواهم در راه‌اندازی انجمن یاوران وقف نیز کمک کند تا با استفاده از این ظرفیت بتوانیم به حل مشکلات شهری بپردازیم، افزود: دشمن، دین و فرهنگ ما را نشانه گرفته و اگر در حوزه‌های علمیه سرمایه‌گذاری نکنیم عواقب خوبی نخواهد داشت.


رئیس حوزه‌های علمیه استان هرمزگان نیز در این جلسه بیان کرد: جایگاه فعلی ورزش هرمزگان در رشته‌های مختلف در شأن مردم استانی با چنین ظرفیت‌های اقتصادی و ساحلی نیست، ما باید شاهد می‌بودیم که هرمزگان قطب ورزش‌های ساحلی کشور باشد اما از ظرفیت ساحل استفاده زیادی نشده است.


حجت‌الاسلام ‌والمسلمین نادر حقیقی افزود: فرهنگ با شور، نشاط و جوانی آمیخته‌شده و انتظار می‌رود شورای اسلامی شهر بندرعباس زبان گویای مردم به‌خصوص جوانان باشند و از دستگاه‌های اجرایی درخواست پاسخگویی کنند.


رئیس حوزه‌های علمیه استان هرمزگان تصریح کرد: شهر بندرعباس در قیاس با شهرهای دیگر شهر گرانی است و هزینه‌های زندگی در آن سنگین است و با اندک برنامه‌های فرهنگی می‌توان این شهر را نیز ارزان‌تر کرد و باید از همه دستگاه‌های صاحب ایده و فکر در این مسیر استفاده شود.


وی عنوان کرد: رسالت حوزه علمیه بالا بردن فرهنگ دینی مردم است، ما در هرمزگان کارهای بزرگی انجام می‌دهیم و ظرفیت‌های بزرگی داریم، حوزه علمیه برادران دو هزار طلبه دارد اما متأسفانه از این ظرفیت عظیم در راستای برنامه‌های فرهنگی استفاده کمی شده است.


حقیقی بیان کرد: رئیس حوزه‌های علمیه استان هرمزگان بیان کرد: درخواست می‌کنم مانند خیلی از شهرها و استان‌های دیگر، در شورای اسلامی شهر بندرعباس نیز سرفصل بودجه‌ای برای حوزه‌های علمیه در نظر گرفته شود. امسال از مرکز تربیت مشاور اسلامی هرمزگان استقبال زیادی شده اما توانایی پذیرفتن همه درخواست‌کنندگان را نداریم چراکه هزینه تربیت این مشاورین در ماه قریب به ۳۰ میلیون تومان است.


حقیقی ادامه داد: دستگاه‌های اجرایی مردم را بسیار معطل نگاه می‌دارند و کاری که باید در دو یا سه بار مراجعه انجام شود چندین سال طول می‌کشد. مسئولین باید به فکر مردم باشند، مردم دارند از دین و نظام زده می‌شوند و بدون حمایت مردم ما مسئولین نیز امنیتی نخواهیم داشت و باید پشتیبان آنان باشیم.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان هرمزگان نیز در این جلسه بیان کرد: بحث فرهنگ مهم و اساسی است و نمی‌توان در چند جلسه آن را به نتیجه رساند، یکی از معضلات جامعه به قشنگ حرف زدن است که کار راحتی است، اما کار مهم‌تر و سخت‌تر، قشنگ کار کردن است.


حجت‌الاسلام‌ والمسلمین حسین مهدیان افزود: وقف در راستای حل مشکلات جامعه در اعصار مختلف، تأثیرگذار عمل کرده است و نوع وقف‌ها به سمت‌وسوی حل مشکلات روز جامعه بوده است، سازمان اوقاف نیز به‌عنوان متولی در این زمینه فعالیت می‌کند.


مدیرکل اوقاف هرمزگان بیان کرد: یکی از ابزارهای مناسبی که می‌تواند بار را از روی دوش مسئولین درزمینهٔ مالی و عملی بردارد وقف است، امید داریم راه‌اندازی کارگروهی در شورای شهر و شهرداری بتواند مثمر ثمر واقع شود. متأسفانه با وجود کسرت موقوفات در استان هرمزگان، تنوعی در نیات نداریم و بیش از ۷۵ درصد نیات در حوزه اباعبدالله الحسین(ع) هستند و ما در همه شرایط سخت نمی‌توانیم برای جامعه یاری‌رسان باشیم.


رئیس ستاد اقامه نماز استان هرمزگان نیز در این جلسه بیان کرد: مطالبه‌گری بسیار خوب است اما اگر بخواهیم به نتیجه منتج شود و بازخوردش را ببینیم الزاماتی دارد، یکی از لوازمش این است که مطالبه‌گری به گفتمان قالب جامعه تبدیل شود. یکی از خرده‌هایی که به همشهریان ما گرفته می‌شود این است که هرمزگانی‌ها مطالبه‌گری را با پرخاشگری اشتباه می‌گیرند؛ باید حساب مطالبه‌گری که توأم با عقلانیت است را از پرخاشگری جدا کنیم.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد اعتمادی تصریح کرد: سهم اشتغال ما در صنایع غرب بندرعباس به‌خصوص در حوزه‌های تخصصی بسیار کم است و این در حالی است که در بیشتر بخش‌ها نیروهای بومی کافی را داریم. نقد خوب است اما انتقاد بد است. اگر بخواهیم شهرداری و شورا و دستگاهی را نقد کنیم باید نقاط قوت و ضعفش را باهم ببینیم و در کنار آن راهکار عملیاتی ارائه دهیم.


حجت‌الاسلام جعفری، نماینده حوزه‌های علمیه خواهران استان هرمزگان در این جلسه به اعضای شورای شهر به‌خصوص بانوان عضو این شورا در خصوص اوضاع نابسامان زنان دست‌فروش انتقاداتی بیان و ابراز امیدواری کرد که شاهد اقداماتی مؤثر در حوزه بانوان استان هرمزگان باشیم.

  • گروه خبری : عمومی
  • کد خبر : 10784
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید