• 1397/12/16 - 12:49
  • - تعداد بازدید: 439
  • - تعداد بازدیدکننده: 20
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

بررسی مشکلات محیط زیست و ساحل بندرعباس در شورای شهر

اولین نشست تخصصی بررسی مشکلات محیط زیست و مشکلات ساحل بندرعباس با حضور تعدادی از اعضای شورا ، معاونین شهرداربندرعباس، رئیس مرکز اقیانوس شناسی بندرعباس،نماینده سازمان های مردم نهاد، نماینده مرکز بهداشت، نماینده اداره کل بنادر و دریانوردی و مدیر کل سازمان محیط زیست ، به میزبانی کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر بندرعباس برگزار شد

بررسی مشکلات محیط زیست و ساحل بندرعباس در شورای شهر  


 اولین نشست تخصصی بررسی مشکلات محیط زیست و مشکلات ساحل بندرعباس با حضور تعدادی از اعضای شورا ، معاونین شهرداربندرعباس، رئیس مرکز اقیانوس شناسی بندرعباس،نماینده سازمان های مردم نهاد، نماینده مرکز بهداشت، نماینده اداره کل بنادر و دریانوردی  و مدیر کل سازمان محیط زیست ، به میزبانی کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر بندرعباس برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی شورای اسلامی شهر بندرعباس ، آبتین امیری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس و ریس کمسیون خدمات شهری این شورا در ابتدای جلسه گفت: اهمیت این موضوع و همچنین دغدغه مردم شهر ما و  استاندار و شهردار نسبت به مسئله محیط زیست و بهداشت ساحل و انتظاری که بطور کلی افکار عمومی از این موضوع دارند سبب شد که نشستی با مسئولین و مدیران مرتبط با حوزه ساحل داشته باشیم و اولین نشست را با حضور مدیران شهرداری که مرتبط با حوزه ساحل هستند، اصحاب رسانه ،نمایندگانی از اداره بندر، اداره بهداشت، محیط زیست،نماینده شهرداری بندرعباس و مشاور ویژه شهردار بندرعباس در امور ساحل و نماینده جامعه علمی رئیس دانشکده سما برگزار کنیم. 


آبتین امیری گفت:جلسات مختلفی با کمیسیون خدمات شهری و ادارات و نهاد های مرتبط با ساحل و محیط زیست ساحل برگزار کرده‌ایم که یکی از مشکلاتی که با آن رو به رو بودیم عدم هماهنگی و سیاست های متفاوتی بود که در بین دستگاه های اجرائی مرتبط با ساحل وجود داشت.


 عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: هدف ازتشکیل جلسه این است که به نحوی اصحاب رسانه و فعالین محیط زیست و مسئولین مرتبط به حوزه ساحل را با هم پیوند دهیم که بتوانیم دست به دست هم به یک سیاست واحد در خصوص مدیریت بهداشت و محیط زیست ساحل دست پیدا کنیم.


پرویزسالاری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس :


مشکل عمده ما عدم هماهنگی و عدم مدیریت واحد شهری است 


پرویزسالاری عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: در سال 1390، 600هکتار زمین در شرق بندرعباس کاربری گردشگری پیدا می کند و اداره کل میراث فرهنگی سهل انگاری می کند و جهاد کشاورزی هم از این خلا استفاده کرده و آن زمینی که کارایی گردشگری دارد را اتخاذ می کند. متولیان امر چرا در این زمینه سکوت کردند؟


سالاری ادامه داد: نیروی دریایی ارتش به اندازه کافی توان مالی دارد اما فاضلاب خام از محله سورو وارد دریا می شود.


وی تاکید کرد: در جلسه ای که با استاندار داشتیم اعلام کردیم که مشکل عمده ما عدم هماهنگی و عدم مدیریت واحد شهری است .


 وی افزود: دوره ای پیگیر آن بودیم که دانشگاه هرمزگان با نیروی دریایی جابه جا شود  در حال حاضر ما فضای سبز و پارک بزرگی نداریم اگر این پادگان ترک شود این بوستان در مرکز شهر بهترین مجموعه خواهد شد. اما کمیسیون ماده 5  و زمین های نظامی را تغییر کاربری داده و بین پرسنل خود تقسیم کرد.


سالاری در ادامه صحبت‌های خود مسیحی را مخاطب حرف خود قرار داد و گفت: شما به عنوان متولی محیط زیست موضوع آلایند گی و کارخانه هایی که آلاینده هستند را باید پیگیری کنید و آیا این هزینه آلایندگی که به شهرداری می آید، آیا واقعا شهرداری در حوزه خودش این هزینه را استفاده می کند؟


اسلام باوقار عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس:


باید زیر ساخت هایی از قبیل پارکینگ و امکاناتی برای شهروندان مهیا شود 


اسلام باوقار عضو شورای اسلامی شهر بندرعباس در این جلسه بیان کرد: در خصوص ساحل و محیط زیست تا کنون جلسات متعددی برگزار شده، و علیرغم همه ی تلاشهایی که انجام شده است ولی تا رسیدن به نتیجه مطلوب هنوز فاصله داریم.


باوقار گفت: اگر قرار است از ساحل برای ورود خودروها استفاده نشود، می بایست زیر ساخت هایی از قبیل پارکینگ و امکاناتی برای شهروندان با آگاهی بخشیدن، وارد مرحله ی عمل شویم.


وی افزود: واگذاری های اشتباه حوضچه های پرورش میگو آلودگی های بسیاری به ساحل بندرعباس وارد می کنند.


صمد حمزه ای رئیس مرکز اقیانوس شناسی بندرعباس:


 ساحل بندرعباس نیازمند یک مشارکت و هماهنگی بین دستگاهی می باشد 


صمد حمزه ای رئیس مرکز اقیانوس شناسی بندرعباس  نیز در این جلسه گفت: ساحل بندرعباس نیازمند یک مشارکت و هم فکری و هماهنگی بین دستگاهی می باشد که بتوانیم بخشی از مشکلات را به حداقل برسانیم و بخشی از مشکلات با برنامه ریزی بین دستگاهی قابل حل هستند بخش دیگری از مشکلات نیاز به زمان دارد به عنوان مثال نمی توان تصفیه خانه فاضلاب را به سرعت خیلی زیاد احداث کرد، هرچند بخش هایی از محیط ساحلی ما آلوده است اما در مجموع می توان گفت که ما مناطقی را داریم که مدیریت شده است و آلودگی آن زیاد نیست. مشاور شهردار بندرعباس در حوزه دریا وساحل اضافه کرد: یکی از مشکلاتی که نیازاست به آن بیشتر توجه کنیم بحث ورود خودروها به ساحل است. مخصوصا در ایام نوروز این مشکل دوچندان خواهد شد ورود خودرو به ساحل علاوه بر ناامنی که ایجاد می کند در اثر حرکت های تند باعث از بین رفتن بسیاری از موجودات پهنه جذر و مدی ساحل می شود. در گذشته در سواحل سورو خرچنگ وجود داشت اما در حال حاضر خرچنگ ها به ندرت دیده می شوند یکی از کارهایی که پیشنهاد می شود برای ساحل انجام دهیم تهیه شناسنامه ای است که به صورت تابلو نصب شود و مشخص کند این ساحل دارای چه ویژگی هایی می باشد. آیا شنا کردن در آن آزاد است؟ وسعت ساحل به چه اندازه می باشد، پهنه جذر و مدی چقدر است و نزدیک ترین مراکز اورژنس و بیمارستان در آن مشخص شده باشد. 


 حبیب مسیحی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان:


شهر بندرعباس شهری استثنایی از لحاظ جنبه های محیط زیستی است 


حبیب مسیحی مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گزارشی از عملکرد مجموعه سازمان محیط زیست در مورد ساحل و دریا  در این جلسه ارائه کرد و گفت: در کل خط ساحلی چیزی حدود 208 نقطه در طول ساحل استان هرمزگان مشخص شده  که  از آثار آلاینده ها و محیط فعالیت های انسانی نمونه برداری وسیعی انجام می شود.


 وی افزود: شهر بندرعباس شهری استثنایی از لحاظ جنبه های محیط زیستی است از حریم شهرمنتهی می شود به یک تالاب بین المللی که از سمت غرب دارای محدودیت هایی مثل بنادر وجود دارد که شهر را از داشتن خط ساحلی محدود کرده است. در این خط ساحلی در چند نقطه این آثار آلودگی مشاهده شده است که خوشبختانه رو به کاهش می باشد. قطعا این مسیرهایی که آلودگی در آن مشخص است پیگیری های زیادی در این خصوص  انجام شده است تا آثار آلودگی در این شهر حل شود.


رئیس دانشکده سما :


هر طرحی که قرار است اجرا شود پیوست های محیط زیستی آن دیده شود


رئیس دانشکده سما و نماینده جامعه علمی نیز در این جلسه گفت: توقع می‌رود هر طرحی که قرار است اجرا شود از همان اول پیوست های محیط زیستی آن دیده شود و مهم این است که اجرایی شود. بنده از صحبت ها به این نتیجه رسیدم که همه می‌خواهند که این مشکل حل شود اما هیچکس نمی‌تواند این مشکل را حل کند مجموعه مدیرانی که در این مجموعه فعالیت می کنند اما قدرت حل آن را ندارند.در حال حاضر در حال رفتن به سوی وضعیت بحرانی هستیم که اگر در اتاق های برنامه ریزی حلش نکنیم باید در اتاق های بحران با آن مواجه شویم و هزینه های گزاف پرداخت کنیم


عبدالرضا بهادرمعاون عمرانی و زیربنایی شهرداری بندرعباس:


یکی از معضلات اصلی ساحل شهر بندرعباس، ورود خودروها به ساحل است


عبدالرضا بهادرمعاون عمرانی و زیربنایی شهرداری بندرعباس اظهارداشت: از غربی ترین نقطه بندرعباس در ضلع جنوب اراضی 140 هکتاری نیروی دریایی با همت و تلاشی شهرداری منطقه 3 بندرعباس ، مکانی بود که تقریبا دسترسی به آن وجود نداشت و مشکلات معضلات زیست محیطی زیادی داشت اما در حال حاضر مکانی خوب و در خور شان مردم بندرعباس است و تنها مشکلی که در آن قسمت وجود دارد مشکل ورود فاضلابی است که از خور سورو  به دریا می ریزد و از مشکلات اساسی است که با همت و تلاش اعضای شورا ی شهر در جلسات متعددی که گذاشته اند از این امر جلوگیری کردند. 


یکی دیگر از معضلات اصلی یا همان ورود خودروها به ساحل است که با همت و تلاش در شهرداری و شورا و شهرداری منطقه 3 از این موضوع جلوگیری شد. ما عامل باز دارنده مناسبی نداریم و تنها چیزی که وجوددارد موانع بتونی است که ما در آن محل قرار می‌دهیم که خودروها وارد نشوند اما باز هم دیده شده افرادی این ها را جا به جا کرده و وارد ساحل می شوند و ما عامل باز دارنده دیگری نداریم وحتی برخورد قانونی هم نمی توانیم انجام دهیم.


دادرس معاون بهداشت شهرستان بندرعباس : 


ارتقاع تصفیه خانه بندرعباس یکی از راهکار های موثر در جهت جلوگیری از آلودگی ساحل است


دادرس معاون بهداشت شهرستان بندرعباس نیز در ادامه خاطرنشان کرد: راهکار های موثر در جهت جلوگیری از آلودگی ساحل و بلوار ساحلی در بحث بهداشتی وجود دارد که مورد اول ارتقاع تصفیه خانه بندرعباس است که در حال حاضر در حال کار کردن با یک چهارم ظرفیت است. 


ملایی نصب  قائم مقام خدمات شهری بندرعباس عنوان کرد: حدود 10درصد  کاهش زباله در امسال نسبت به سال گذشته در 9ماه اول سال داشتیم که این اتفاق بسیار بزرگی در حوزه محیط زیست شهری است .


آبتین امیری عضو شورای شهر بندرعباس در پایان این جلسه گفت: در نشستی که با مرکز اقیانوس شناسی داشتیم این مرکز اعلام کرد که در بحث دانش آموزی و معلمان علوم تجربی مدارس شهر بندرعباس وارد شوند و در بحث آموزش همکاری کنند که ما بتوانیم معلمان و مدیران را آموزش دهیم که در کلاس هایشان بازتاب دهند که به ما کمک کند نسل جدیدمان نسبت به بهداشت و محیط زیست اقدامات مثبتی انجام شود.


جمع بندی جلسه: *تاکید بر اطلاع رسانی و فرهنگسازی که در جلسات بعد در دستور کار قرار خواهد گرفت و خدمات شهری  بندرعباس گزارشی از مسائل آماده کند


*معرفی یک کارشناس ثابت و گزارش جلسات به صورت ماهیانه تنظیم شود و در اختیار مسئولین قرار گیرد.


*محوریت این جلسه با کمیسیون خدمات شهری خواهد بود زیرا اطلاعات و آمادگی بیشتری در این حوزه دارد.


  • گروه خبری : عمومی,کمیسیون بهداشت ، سلامت و خدمات شهری
  • کد خبر : 7291
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید